Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mai puține comenzi pentru firmele de curățenie, din cauza pandemiei. Cât costă să ai casa lună de Paște

Your browser doesn't support HTML5 video.

Paștele este tot mai aproape, așa că în foarte multe case începe curățenia generală de primăvară. Dacă pe vremuri erau concursuri de bătut covoarele în spatele blocului, acum firmele de curățenie au preluat mult din treaba femeilor.

 

Și totuși, spre deosebire de un an obișnuit unii dintre clienți se gândesc de două ori înainte să cheme niște persoane din afară să le calce pragul.

Acești doi soți au doi copii și un program încărcat, așa că au antamat o firmă de curățenie ca să le facă lună casa înainte de sărbători.

Mihai Ganea: ”Am reușit să petrecem noi mai mult timp noi ca familie și se vede că s-a făcut curat când vin ei. Când facem noi, cu doi copii mici, după 10 minute e la loc mizerie”.

Cristian Gârboan, reprezentant firmă de curățenie: ”Folosim produse profesionale de dezinfecție și purtăm și mască, mănuși, ca să fim în siguranță”.

Citește și
tara fagarasului
Aproximativ 5.000 de voluntari au luat parte la cea mai amplă campanie de curățenie din Țara Făgărașului

Pentru un apartament de două camere, de exemplu, prețurile încep de la 300 de lei. Doar că firmele specializate înregistrează mai puține cereri.

 

Pentru articolele voluminoase, românii apelează la laundromate

 

Simion Meseșan, reprezentant firmă de curățenie: ”De când a început pandemia, oamenii sunt mai reticenți să lase oameni înăuntru și stau mai mult timp acasă, așa că tind să își facă ei curat. Solicitări avem, dar aveam mai multe înainte de pandemie”.

Așa că cei mai mulți își curăță singuri locuințele, dar apelează pentru articolele voluminoase la spălătoriile self-service.

Adina Rizea, reprezentanta unui lanț de laundromate: ”Zilele trecute am văzut mult mai multă lume care a venit să spele pilote, plăpumi, perdele, tot felul de obiecte pe care de obicei le speli la curățenia de primăvară. Mai puțin azi, de Florii, care e sărbătoare pentru noi ortodocșii și lumea respectă destul de mult această sărbătoare”.

Ca să folosească o astfel de mașină, oamenii dau în jur de 20 de lei pentru spălat și uscat.

 

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult