Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Friptura și ouăle rămase de Paște, transformate în salate și plăcinte

Your browser doesn't support HTML5 video.

Gospodinele pricepute nu aruncă nimic din mâncarea rămasă de la Paște.

Cu puțină imaginație, carnea de miel, de exemplu, poate deveni o delicioasă plăcintă cu carne, ouăle fierte și vopsite ajung în salate sau paste, iar cozonacul, într-o budincă aromată.

Începem cu friptură, nelipsita de pe masa de sărbători. Poate fi transformată într-o delicioasă plăcinta cu carne.

Mihai Câmpeanu, chef bucătar: "Dacă nu ne place să mâncăm aceeaşi fripura şi a doua şi a treia zi, o putem transforma. De exemplu, facem o tartă cu carne de porc şi miel. Ce ne rămâne se aruncă, eu zic că trebuie să învăţăm să refolosim."

Citește și
tornada
O tornadă uriașă s-a format în județul Călărași. Precizările ANM. VIDEO

Şi cozonacii pot fi reinterpretaţi, cu un efort minim. Punem un kilogram de mere caramelizate într-o tavă tapetată cu felii de cozonac şi obţinem un desert savuros.

Avem o charlota de măr şi, dacă în mod normal folosim felii de pâine prăjite cu unt, ne-a rămas cozonac şi că nu îl aruncăm fiind întărit avem textură perfectă. Charlota cu cozonac şi mere caramelizate.

Şi ouăle vopsite rămase în frigider pot fi transformate.

Alexandru Suciu, proprietar pensiune: "Noi nu vrem să facem risipă de alimente şi din această cauză noi folosim produsele care au rămas după sărbători, de exemplu din ouă roşii facem salata de ouă sau ouă umplute, din prăjituri, din capete, mărunţim bine şi la folosim la salamul de biscuiţi."

Ouăle se taie mărunt, se adauga slănină de mangaliţa, ceapă verde şi condimente. Iar în câteva minute capăta o nouă formă.

"Acum se face pasta de ouă, pe care vom întinde pe pâine de casă şi vom persara cu ceapă verde." Ouăle pot fi folosite şi la salata orientală.

Elena Boldeanu gospodină: "Cu cartofi, cu ceapă, ouă din abundenţă, că mie aşa îmi plac. Gălbenuşurile alea amestecate acolo, cu tot şi iese o salată foarte, foarte bună."

Şi cozonacul poate fi folosit la prepararea unei budinci cu brânză dulce, ouă şi stafide.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult