Festin pentru turiștii de la Băile Felix. Oamenii s-au ospătat cât au putut cu bunătăți de porc: ”E un show culinar”
Your browser doesn't support HTML5 video.
Oamenii care au ajuns la ospăț s-au ”înhămat” la treabă serioasă.
Femeie: ”Mi-am luat sarmale, cu mămăliguță, piftie, care cred că este foarte bună, și am gustat și șorici”.
Turist: ”Foarte frumoase, foarte bine pregătite, gustoase. Acuma, gustăm din fiecare un pic”.
Doamnele au uitat pentru o zi de dietă, așa că la ora prânzului mesele erau pline și toată lumea se ospăta cum se cuvine.
”Bărbat: Tot ce-i aici e tradițional: mâncăm jumere, piept de porc, tobă, șuncă, șorici.
Reporter: Silueta să mai aștepte, așa-i?
Femeie: Bineînțeles”.
”Vedeta zilei este un porc de 250 de kile”Bucătarii au avut grijă ca meniul să mulțumească fiecare client.
Cătălin Buz, chef: ”Pomana porcului, tocană de porc, doar din carne de porc, avem pulpă de porc, spată”.
”Reporter: Cum arată pomana asta a porcului?
Turist: Foarte, foarte bine. Excepțional”.
Dumitru Fechete, directorul unui complex balnear: ”E un show culinar, pe care bucătarii noștri îl fac aici, în fața clienților. Sunt produse tradiționale, sarmale, ciolan cu fasole, grătare. Și, sigur, vedeta zilei, este un porc de 250 de kile”.
La așa bucate, s-a potrivit de minune palinca de Bihor.
Turist: ”Da, e ce scrie”.
Iar din program n-au lipsit nici muzica și dansul.
Sursa: Pro TV
Etichete: turisti , baile felix , mancare tradiționala
Dată publicare: 03-12-2022 08:16