Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Festin pentru turiștii de la Băile Felix. Oamenii s-au ospătat cât au putut cu bunătăți de porc: ”E un show culinar”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cu un adevărat festin au fost răsfăţaţi zilele acestea turiştii din Băile Felix. Gazdele au pregătit tot felul de bucate tradiţionale - de la sărmăluţe şi pastramă, la jumări, slăninuţă fragedă şi fripturi aromate.

Oamenii care au ajuns la ospăț s-au ”înhămat” la treabă serioasă.

Femeie: ”Mi-am luat sarmale, cu mămăliguță, piftie, care cred că este foarte bună, și am gustat și șorici”.

Turist: ”Foarte frumoase, foarte bine pregătite, gustoase. Acuma, gustăm din fiecare un pic”.

Doamnele au uitat pentru o zi de dietă, așa că la ora prânzului mesele erau pline și toată lumea se ospăta cum se cuvine.

”Bărbat: Tot ce-i aici e tradițional: mâncăm jumere, piept de porc, tobă, șuncă, șorici.

Reporter: Silueta să mai aștepte, așa-i?

Citește și
regele charles
Alimentul care a fost interzis la reşedinţele regale britanice. Regele Charles s-a opus unui fel de mâncare de lux

Femeie: Bineînțeles”.

”Vedeta zilei este un porc de 250 de kile”

Bucătarii au avut grijă ca meniul să mulțumească fiecare client.

Cătălin Buz, chef: ”Pomana porcului, tocană de porc, doar din carne de porc, avem pulpă de porc, spată”.

”Reporter: Cum arată pomana asta a porcului?

Turist: Foarte, foarte bine. Excepțional”.

Dumitru Fechete, directorul unui complex balnear: ”E un show culinar, pe care bucătarii noștri îl fac aici, în fața clienților. Sunt produse tradiționale, sarmale, ciolan cu fasole, grătare. Și, sigur, vedeta zilei, este un porc de 250 de kile”.

La așa bucate, s-a potrivit de minune palinca de Bihor.

Turist: ”Da, e ce scrie”.

Iar din program n-au lipsit nici muzica și dansul.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult