Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce alimente nu vor mai putea fi etichetate ”Produs Românesc”. Apar noi reguli de vânzare a laptelui

Lactatele nu vor mai putea fi etichetate ”Produs Românesc” decât dacă sunt produse din materii prime obținute 100% în ferme din România, în timp ce produsele cu adaos de grăsimi vegetale vor fi etichetate și vândute separat.  

Inscripționarea pe eticheta laptelui și a produselor lactate a sintagmei ”Produs Românesc” dacă produsul nu este obținut pe teritoriul național din materii prime de bază provenite în proporție de 100% din ferme din România va fi interzisă, scrie Profit.

De asemenea, produsele cu adaos de grăsimi vegetale vor fi realizate și comercializate separat de cele lactate și etichetate corespunzător.

Nerespectarea noilor norme va atrage sancțiuni severe, care vor merge până la interzicerea activității firmei în cauză, prevede un proiect legislativ adoptat de Parlament, prin votul final al Camerei Deputaților.

Care este definiția produsului agroalimentar românesc

Citește și
brânză
Rețetele românești de brânzeturi alese au ajuns pe mesele gurmanzilor din UE. Cât costă un kg de brânză cu trufe

Noile prevederi se vor aplica operatorilor economici înregistrați la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și care comercializează produse lactate prin rețelele comerciale.

Prevederile nu se aplică producătorilor agricoli, persoane fizice ce obțin produse agricole în propria fermă/gospodărie, care depășesc necesarul de consum propriu și sunt destinate vânzării pe piață.

Potrivit legii, ”prin produs agroalimentar românesc se înțelege produsul obținut pe teritoriul național din materii prime de bază provenite în proporție de 100% din fermele din România și are inscripționat pe etichetă drapelul României”. 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult