Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Alternativa la restaurante: Românii înstăriți cheamă bucătari acasă să le gătească

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pentru că românii n-au mai putut intra într-un restaurant de cinci luni, unii bucătarii au schimbat strategia și au mers acasă la clienți. Cei cu gusturi fine și dare de mână au avut astfel... un "chef- privat".

Bucătarii se ocupă nu doar de gătit, ci și de cumpărături, iar la final spală și vasele. Clienții se pot bucura în liniște de prânz, sau de cină, la fel ca la restaurant.

Echipaţi cu ustensile şi ingrediente, bucătarii s-au prezentat la poarta familiei Pop. Pentru o zi, gospodina casei a decis să lase prânzul pe mâna profesioniştilor.

Bucătar: "O să avem un rulou cu brânză, un rose beef cu dulceaţă de roşii. Apoi avem la fel de bază un piept de raţă, iar la desert o să aveţi o inimă caldă de ciocolată sau lava cake.

"Bucătarii personali" sunt foarte populari în străinătate. De când s-au închis restaurantele, au început să fie apreciaţi şi la noi în ţară. Unul dintre ei este braşoveanul Bogdan Cozma.

Citește și
Nelu Tătaru
Ministrul Sănătăţii anunţă că se poate ajunge la 1.500 cazuri de Covid-19 zilnic. Sunt luate în calcul noi restricții

Chef Bogdan Cozma: "Avem sigur câte un eveniment pe săptămână. Spre exemplu, de astăzi până pe 15 septembrie cred că avem doar o dată liberă, pe 9 seara, în rest toate ne sunt ocupate. Clientul trebuie doar să ne sune, să ne spună ceea ce îşi doreşte. Stabilim împreună un tipar de meniu, care poate suferi mici modificări în funcţie de cerinţe."

Clienţii pot asista la pregătirea mesei sau se pot relaxa la un pahar, în aşteptarea ei. Masa e gata în cel mult două ore.

Mona Pop, clientă: „De mult îmi doream să organizez aşa o masă, să vină cineva şi să îmi gătească şi mie cineva. Poţi să stai relaxat acasă şi cineva să îţi gătească şi să îţi aducă mâncarea la masă. Şi vorbim despre un bucătar, nu oricine. E nepreţuit!”

Chef Bogdan Cozma: "Oamenii aleg tipul ăsta de cină, de servicii. Din perspectiva mea sunt trei categorii: este omul acela care te cheamă când are o zi onomastică, festivă. Cealaltă categorie sunt oamenii care fac bussines, vor o zonă mai retrasă. Și mai sunt oamenii pe care eu îi ador cel mai mult, cei care mă cheamă la ei acasă fără să aibă prea multe în frigider şi le gătesc cu ce au în frigider.”

Preţurile pentru un "bucătar privat" pleacă de la 175 de lei de persoană, pentru un meniu complet. În preţ sunt incluse şi cumpărăturile făcute pentru gătit.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult