Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Primul deces de la începutul epidemiei de rujeolă în România. Un bebeluş de șapte luni a decedat în Brașov

Un bebeluş de 7 luni diagnosticat cu rujeolă a decedat, în judeţul Braşov, a anunțat Institutul Național de Sănătate Publică.

„În cadrul actualei epidemii de rujeolă din România a fost raportat 1 deces din cauza rujeolei la un copil în vârstă de 7 luni (neeligibil la vaccinarea cu ROR) din jud. Brașov, contact cu fratele în vârstă de 3 ani, nevaccinat antirujeolic”, a transmis INSP.

Conform INSP, în perioada 01.01.2023-10.12.2023, în România au fost notificate 2010 cazuri confirmate cu rujeolă în 29 de judeţe şi în Municipiul Bucureşti.

Cele mai multe au fost depistate în județul Mureș - 628. Județul Brașov este pe locul al doilea la numărul cazurilor de rujeolă, cu 344, iar Capitala este pe locul al treilea, cu 290.

Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național în 5 decembrie, în urma creșterii îngrijorătoare a cazurilor de infectare, precum și a numărului mare de spitalizări.

Ministerul a făcut astfel posibilă vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 și 11 luni, precum și recuperarea celor nevaccinați sau cu schema de vaccinare incompletă.

Rujeola este o boală infecțioasă, care se transmite cu ușurință mai ales la copiii nevaccinați, iar, uneori, evoluția este gravă și pot apărea complicații, conform Ministerului Sănătății.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult