Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Medicul nutriționist Mihaela Bilic: Cea mai mare greșeală pe care o putem face la masa de Paște

Your browser doesn't support HTML5 video.

Medicul nutriţionist Mihaela Bilic, gazda emisiunii ”Doctor de bine”, difuzată la PRO TV, atrage atenția asupra riscurilor la care ne putem expune în perioada sărbătorilor de Paște, când mesele sunt îmbelșugate cu tot feluri de măncăruri tradiționale.  

Mihaela Bilic spune că una dintre marile greșeli pe care le puetm face este să mâncăm tot ce am pregătit de Paște la o singură masă.

În acest fel, riscăm să ni se facă rău și să avem nevoie - în unele cazuri - de intervenție medicală.

”Cred că cel mai bine ar fi să încercăm să nu mâncăm totul la o masă. Aici este greșeala, nu neapărat că sunt multe feluri de mâncare, cât faptul că mâncăm mult o dată. Și mâncăm mult la o singură masă.” - a spuns medicul nutriționist în emisiunea ”Vorbește lumea” de la PRO TV.

Citește și
Oua de Paste
Metode ușoare de vopsit ouăle de Paște, în mod natural. Cum poți obține culoarea roz
Sfaturi pentru masa de Paște

Dacă vrem să ne bucurăm în liniște de sărbătorile de Paște, fără complicații medicale, sfatul Mihaelei Bilic este - bineinîșeles - să mâncăm cumpătat, iar dacă avem multe feluri de mâncare ... nu trebuie să le consumăm pe toate deodată.

Soluția? Să facem pauze între felurile de mâncare mai consistente.

”Avem doar două zile, nu doar una, două zile în care o să fie doar despre mâncare. Sau două zile jumate, dacă o luăm din noaptea de Înviere. Nu ne ia nimeni farfuria din față. De ce spun că nu trebuie să mâncăm totul o dată?

Pentru că în felul ăsta, luînd-o treptat sau mâncând, nu știu, la 3-4 ore alt fel de mâncare putem să întindem pe perioada celor două zile tot meniul. Și cantitatea face diferența.” - spune medicul nutriționist.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult