Modifica setarile cookie
Toate categoriile

InfoCons: Testarea preventivă este unica șansă pe care România o are în lupta cu COVID-19

Testarea preventivă a populaţiei pentru depistarea COVID-19 este singura şansă reală pe care o are România în acest moment, pentru a nu ajunge într-o stare de colaps, transmite InfoCans.

"InfoCons şi Federaţia Asociaţiilor de Consumatori trag un semnal de alarmă cu privire la testarea preventivă a populaţiei pentru depistarea COVID-19. Este singura şansă reală pe care o are România în acest moment, pentru a nu ajunge într-o stare de colaps, pentru a da o şansă reală României în vederea combaterii acestui virus. O persoană depistată la timp poate însemna zeci de alte vieţi salvate. Un om prevenit face cât doi! În cazul în care nu vor fi luate măsuri de urgenţă pentru testarea în masă a populaţiei ca primă măsură în combaterea acestui virus, situaţia se va înrăutăţi în mod accelerat", se arată într-un comunicat al Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România - InfoCons.

Federaţia Asociaţiilor de Consumatori este o persoană juridică de drept privat, reprezentativă, care susţine şi protejează drepturile şi interesele organizaţiilor neguvernamentale care activează în domeniul protecţiei consumatorilor.

"Este momentul oportun în a fi solidari şi doar împreună şi adoptând o atitudine putem trece peste această criză. Testarea preventivă a populaţiei este o şansă reală pentru părinţii, copii şi bunicii noştri în final pentru noi toţi. Autorităţile publice au obligaţia să nu mai amâne sub nicio formă efortul public de realizare a unei Campanii preventive de testare a populaţiei", a declarat Sorin Mierlea, preşedintele InfoCons.

367 de cazuri confirmate

 

Citește și
coronavirus
Țările care dau bani oamenilor afectați de coronavirus. Unde se acordă cele mai mari sume

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă că un număr de 367 de persoane au fost confirmate până în prezent cu noul tip de coronavirus, iar dintre acestea, 52 au fost declarate vindecate şi externate. De la ultima informare transmisă, au fost înregistrate alte 59 de noi cazuri de îmbolnăvire.

"Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 4.207 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID - 19 (coronavirus). Alte 55.198 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 8.915 de teste, din care 40 în unităţi medicale private", afirmă aceeaşi sursă.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult