Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Zelenski, la Bucureşti: România ne-a acordat sprijin şi militar, şi umanitar. Suntem recunoscători | VIDEO

Your browser doesn't support HTML5 video.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a afirmat, marţi, la Bucureşti, că România a acordat sprijin militar şi umanitar Ucrainei. Liderul de la Kiev a mulţumit românilor "pentru susţinerea şi ajutorul acordat Ucrainei".

„România ne-a acordat sprijin şi militar, şi umanitar. Suntem recunoscători pentru solidaritatea dumneavoastră", a spus Zelenski, potrivit traducerii oficiale.

Liderul de la Kiev a mulţumit românilor "pentru susţinerea şi ajutorul acordat Ucrainei".

Declaraţie politică semnată de Klaus Iohannis şi Volodimir Zelenski

Klaus Iohannis şi Volodimir Zelenski au semnat marţi o declaraţie politică, potrivit căreia relaţia bilaterală este ridicată la nivel de parteneriat strategic. Zelenski a afirmat că, potrivit noilor coordonate, a discutat cu omologul său român despre deschiderea de noi puncte de trecere la graniţă, despre situaţia minorităţilor naţionale şi despre accelerarea pregătirii piloţilor ucraineni pe aeronave F-16 în centrul specializat din România. De asemenea, a fost abordată şi situaţia de securitate de la Dunăre. "În România se cunoaşte cât de periculos este terorismul rusesc", a arătat Zelenski.

Zelenski: Suntem pregătiţi pentru începerea tratativelor de aderare la Uniunea Europeană şi România ne susţine în acest sens

Volodimir Zelenski a declarat marţi la Palatul Cotroceni că sunt pregătiţi pentru începerea tratativelor de aderare la Uniunea Europeană şi România îi susţine în acest sens. El a precizat că aderarea Ucrainei şi Republicii Moldova va asigura ”securitate şi stabilitate în zonă”.

Citește și
Diana Sosoaca, Volodimir Zelenski
De ce a fost anulat discursul președintelui Volodimir Zelenski în Parlament. Șoșoacă: Să ne dea înapoi teritoriile furate

„Suntem pregătiţi pentru începerea tratativelor de aderare la Uniunea Europeană şi România ne susţine în acest sens”, a spus preşedintele Ucrainei. El a menţionat că aderarea celor două ţări la UE va asigura „o securitate şi stabilitate în zonă”.

Volodimir Zelenski a subliniat că o direcţie strategică a cooperării dintre cele două ţări este cooperarea în triunghiul Ucraina-Moldova-România, care le va permite să creeze noi posibilităţi pentru ţări, în primul rând dezvoltarea economică.

„În curând va începe să funcţioneze un coridor pentru cereale din Ucraina, prin Moldova. Acest lucru are importanţă mare nu numai pentru Ucraina şi România, pentru Europa în întregime. Cooperarea trilaterală dă un impuls foarte bun pentru dezvoltarea ecoonomică, pentru dezvoltarea business-ului”, a mai afirmat liderul ucrainean.

Zelenski, întrebat ce sprijin militar a solicitat de la preşedintele Iohannis

Volodimir Zelenski a declarat, marţi la Cotroceni, chestionat ce sprijin militar a solicitat omologului Klaus Iohannis că nu poate oferi toate detaliile, fiind vorba şi de informaţiii care nu pot fi făcute publice, însă a precizat că „accentul principal a fost pus de mine pe sisteme antiaeriene”.

„Nu vă pot spune toate detaliile. Aici pot să existe şi informaţii pe care nu le putem face public. Accentul principal a fost pus de mine pe sisteme antiaeriene”, a afirmat Volodimir Zelenski, într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele Klaus Iohannis susţinută, marţi la Palatul Cotroceni, chestionat ce sprijin a cerut şefului statului român.

Iohannis, promisiune pentru Zelenski

Klaus Iohannis a declarat că țara noastră va sprijini militar Ucraina "atât timp cât va fi nevoie".

„Ne concentrăm pentru a ajuta Ucraina să câștige războiul dar avem datoria și responsabilitatea de a ne proiecta relația pe termen lung. România va continua sprijinul consistent pentru Ucraina, inclusiv cel de tip militar. Exprim încă o dată deplina admirație pentru curajul și rezistența poporului ucrainean.

Încă din primele clipe ale agresiunii, care demonstrează că Rusia rămâne principala amenințare pentru continentul european, România a fost alături de Ucraina. Susținerea Ucrainei reprezintă un interes strategic al României", a declarat Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, într-o conferință de presă comună cu Volodimir Zelenski.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult