Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum explică Dăncilă că PSD a făcut scut în jurul lui Tăriceanu: ”Răspund în fața electoratului”

Președintele interimar al PSD Viorica Dăncilă susține că nu le-a impus senatorilor social-democrați să voteze împotriva cereii DNA de ridicare a imunității lui Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebată de jurnaliști, miercuri, dacă PSD nu cumva a ratat șansa de a arăta că a învățat ceva din lecția alegerilor europarlamentare, pe care le-a pierdut cu un scor dezastruos, Dăncilă a susținut că fiecare parlamentar a votat în cazul lui Tăriceanu așa cum a considerat de cuviință.

De asemenea, șeful interimar al social-democraților a subliiat faptul că ”Partidul Social Democrat a înțeles foarte bine rezultatul votului”.

”PSD nu a făcut scut în jurul domnului președinte Tăriceanu. Fiecare senator a avut libertatea să-și exprime opinia. Așa cum am menționat încă de la început, nu cred că președintele partidului trebuie să fie cel care să indice o direcție senatorior și deputaților. Senatorii și deputații răspund în fața electoratului care i-au trimis în Parlament. Și fiecare senator, fiecare deputat cred că trebuie să facă acest lucru.

Partidul Social Democrat a înțeles foarte bine rezultatul votului. Am spus că nu se va mai vorbi despre justiție, nu se mai dau ordonanțe și nici n-am dat ordonanță de urgență pe coduri sau pe alte aspecte de genul acesta, așa cum a făcut Guvernul Cioloș, dar n-am văzut nicio reacție publică. Deci noi am înțeles și tocmai de aceea avem foarte mare deschidere de a aduce echilibru și consens în societate.” - a spus Dăncilă.

Citește și
Varujan Vosganian, Calin Popescu Tariceanu
Ce a făcut Tăriceanu înainte să vină Iohannis la consultări. Șefa de protocol i-a atras atenția
Iohannis, despre Tăriceanu: ”Atât de jalnic, o atitudine de dispreţ din partea PSD-ALDE”

PSD şi ALDE au făcut zid în jurul şefului Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, pentru ca acesta să nu fie atins de procurori, "ceea ce este jalnic şi ruşinos", a declarat marţi preşedintele Klaus Iohannis.

Reacţia sa vine în contextul în care luni Senatul a respins cererea DNA de încuviinţare a urmăririi penale în cazul preşedintelui Camerei superioare a Parlamentului, Călin Popescu-Tăriceanu, şeful statului susţinând că "PSD şi ALDE nu au învăţat nimic din ce le-au spus românii la vot în 26 mai".

Senatorii PSD au respins urmărirea penală a lui Călin Popescu Tăriceanu

 

Senatul a respins luni cererea DNA de ridicare a imunității lui Călin Popescu Tăriceanu. Acesta este acuzat de luare de mită în perioada când era premier.

Au fost înregistrate 38 de voturi ”pentru”, 71 de voturi ”împotrivă” și o abținere.

Tăriceanu a susţinut, la dezbaterile din plen, că anchetarea sa reprezintă un caz de retorsiune politică. Tăriceanu a invocat o recomandare a Comisiei de la Veneţia.

Liderul ALDE a acuzat DNA că a vrea să înceapă urmărirea penală pe numele său pentru că a criticat protocoalele secrete între DNA şi SRI, din cauza modificării legilor justiţiei şi înfiinţării Secţiei speciale de investigare a magistraţilor.

Luni, în plenul Senatului s-au înregistrat 38 de voturi pentru cererea DNA de încuviinţare a urmăririi penale, 71 împotrivă şi o abţinere.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult