Iohannis, despre Tăriceanu: ”Atât de jalnic, o atitudine de dispreţ din partea PSD-ALDE”


Ultimul update: Marti 04 Iunie 2019 12:42
Data publicarii: Marti 04 Iunie 2019 12:37
Categorie: Stiri Politice
Klaus Iohannis

PSD şi ALDE au făcut zid în jurul şefului Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, pentru ca acesta să nu fie atins de procurori, "ceea ce este jalnic şi ruşinos", a declarat marţi preşedintele Klaus Iohannis.

Reacţia sa vine în contextul în care luni Senatul a respins cererea DNA de încuviinţare a urmăririi penale în cazul preşedintelui Camerei superioare a Parlamentului, Călin Popescu-Tăriceanu, şeful statului susţinând că "PSD şi ALDE nu au învăţat nimic din ce le-au spus românii la vot în 26 mai".

"Cred că este atât de jalnic şi denotă o atitudine de dispreţ aşa de profund din partea PSD - ALDE faţă de voinţa românilor, încât îmi este şi greu să găsesc o clasificare pentru votul din Senat. Practic, PSD şi ALDE, cu acest vot pentru apărarea lui Tăriceanu în faţa procurorilor, şi-au dat arama pe faţă. PSD şi ALDE nu au înţeles în fond nimic din ce le-au spus românii la vot, au mers mai departe aşa cum au fost obişnuiţi şi au făcut zid în jurul lui Tăriceanu ca nu cumva 'marea valoare a politicii româneşti' să fie atinsă de procurori. Jalnic, jalnic, ruşinos!", a afirmat preşedintele, la Palatul Cotroceni, înainte de consultările cu partidele politice parlamentare.

Senatorii PSD au respins urmărirea penală a lui Călin Popescu Tăriceanu

 

Senatul a respins luni cererea DNA de ridicare a imunității lui Călin Popescu Tăriceanu. Acesta este acuzat de luare de mită în perioada când era premier.

Au fost înregistrate 38 de voturi ”pentru”, 71 de voturi ”împotrivă” și o abținere.

Tăriceanu a susţinut, la dezbaterile din plen, că anchetarea sa reprezintă un caz de retorsiune politică. Tăriceanu a invocat o recomandare a Comisiei de la Veneţia.

Liderul ALDE a acuzat DNA că a vrea să înceapă urmărirea penală pe numele său pentru că a criticat protocoalele secrete între DNA şi SRI, din cauza modificării legilor justiţiei şi înfiinţării Secţiei speciale de investigare a magistraţilor.

Luni, în plenul Senatului s-au înregistrat 38 de voturi pentru cererea DNA de încuviinţare a urmăririi penale, 71 împotrivă şi o abţinere.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO