Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum facem față izolării. Ce ne sfătuiesc medicii și psihologii

Your browser doesn't support HTML5 video.

În această perioadă grea, este mai important că oricând să rămânem pozitivi, să nu ne lăsăm cuprinși de panică și gânduri negre.

Psihologii ne spun că o stare mentală bună ne ajută și corpul să funcționeze mai bine. Deși traversăm zile pline de incertitudine, să încercăm să rămânem conștienți de pericole și să ne detașăm de frică, de mesajele alarmiste, și de întrebările care nu au un răspuns, în acest moment.

Da, viața ni s-a schimbat, dar soarele, cărțile, muzica și cei dragi au rămas lângă noi. Putem să vorbim cu cei pe care-i iubim prin apeluri video și acum avem mai mult timp ca oricând să gătim desertul preferat. Deși nu trebuie să lăsăm nicio clipă garda de protecție jos, putem să privim lumea cu încredere și speranță, spun terapeuții.

Simona Nicolăescu, psihoterapeut: „Ca să ne antrenăm mintea pozitivă, ar trebui să ne gândim la viitor, la ce se va întâmpla după ce va trece această perioadă pentru că știm cu toții că absolut totul este trecător pe lumea asta și nu poate să dureze o veșnicie”.

Nu ne putem reseta mintea peste noapte, dar puteam controla ce păstrăm în viața și în inima noastră în fiecare zi.

Citește și
coronavirus lume
Coronavirus în lume, LIVE UPDATE 1 aprilie. 727 de oameni au murit miercuri în Italia

Pentru început, puteți elimina sutele de mesaje, scrisori, videoclipuri care sunt trimise în fiecare zi pe grupuri. Dacă stați să le citiți, intrați în plasa gândurilor negre și alarmiste. Nu le trimiteți nici voi mesajele mai departe, pentru că le faceți același lucru prietenilor.

Bogdan Ion, psihoterapeut și psiholog: „Ceea ce am de făcut este de a mă duce mai în zonele de încredere din viața mea și de a limita contactul cu lucurile negative care mă trag în zona de frică, de neîncredere, în această perioadă”.

Faceți sport, dormiți suficient și stabiliți-va un program. Este important. pentru că, spun medicii, o stare psihică bună influențează și corpul.

Mihail Pautov, medic specialist în chirurgie generală: „O gândire optimistă nu o să ne ajute să videcam boli, dar o gândire pozitivă ne ajută să rămânem sănătoși și aici avem o sumedenie de studii. Atunci când gândim pozitiv, secretăm mai mulți hormoni care ne ajută să avem o imunitate mai ridicată, care ne ajută să ne luptam”.

Gabriel Diaconu, psihiatru: „Când vine vorba de stări de anxietate sau depresie, hormonul de stres este mai crescut la acești oameni, atunci variabila de legătură este statusul biologic al persoanei, stres mai mult, inflamație mai multă, parametri modificați. Poți să afirmi că persoanele care își păstrează un tonus ridicat au un strat minimal de protecție în tot ce înseamnă sănătatea lor”.

Iar dacă stați acasă, gândiți-va că îi protejați pe cei dragi.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult