Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Trupele Kievului au bifat „avansuri semnificative” într-o regiune ocupată de ruși. Reacția Occidentului

Forţele armate ucrainene au avansat în contraofensiva lor din regiunea Zaporojie din vestul Ucrainei, se menţionează într-un raport dat publicităţii vineri al Institutului american pentru studiul războiului (ISW), relatează sâmbătă dpa.

Trupele ucrainene au realizat "avansuri semnificative din punct de vedere tactic", a informat institutul cu sediul la Washington.

Fotografiile arată că ucrainenii au ajuns la periferia nordică a aşezării Robotîne, care se află la circa 10 km sud de oraşul Orihiv.

Raportul vorbeşte, de asemenea, despre atacuri intensificate ale ruşilor în apropiere de Kupiansk în regiunea Harkiv.

La rândul său, Ministerul britanic al Apărării a relatat că Rusia trimite mai multe trupe la Zaporojie, în contextul presiunii ucrainene. Rusia a transportat cu avioane trupe din regiunea Herson în zona de lângă Orihiv, a precizat ministerul în informarea sa săptămânală privind situaţia de pe frontul din Ucraina.

Numeroase atacuri amfibii ucrainene

Această redesfăşurare de trupe slăbeşte Rusia în apropierea ţărmului de est al fluviului Nipru, unde se înregistrează tot mai multe atacuri amfibii ucrainene, conform Agerpres.

Citește și
vladimir putin
”Idioții utili ai lui Putin”. Țările europene care susțin Rusia și războiul din Ucraina

Altfel, Ucraina ar trebui să-și asume riscuri mai mari în contraofensiva sa dacă vrea să-și atingă principalul obiectiv strategic - ajungerea pe coasta Mării Azovului, crede analistul militar britanic Michael Clarke.

Michael Clarke, analist militar: „Ucrainenii își consumă vara, pierd din ce în ce mai multe săptămâni. Probabil mai au la dispoziție două luni pentru rezultate cu adevărat importante”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult