Modifica setarile cookie
Toate categoriile

The Guardian: Nici centrala nucleară de la Zaparojie nu mai transmite date despre nivelul radiațiilor

Nici centrala nucleară de la Zaporojie nu mai transmite date despre nivelul radiațiilor, după ce aceeași situație a fost raportată anterior la centrala nucleară de la Cernobîl.

Citește aici LIVE UPDATE | Războiul din Ucraina. Ultimele informații

Sistemele Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA) care monitorizau materialul nuclear la centrala nucleară Zaporojie din Ucraina au încetat să transmită date, a anunțat miercuri seara The Guardian.

Cea mai mare centrală nucleară din Europa a fost cuprinsă de flăcări în noaptea de 3 spre 4 martie, după ce invadatorii ruși au tras cu arme grele în unitate.

Aceeași întrerupere a datelor a fost raportată marți și la centrala de la Cernobîl, pe fondul unei solicitări urgente a Ucrainei către AIEA, organul de pază nuclear al ONU, cu privire la rotația celor 210 de angajați ai personalul tehnic și paznici ai centralei.

Citește și
Dungaciu: Putin trebuie pedepsit, Rusia flămândă și disperată e înfiorătoare. SUA și China- viitoarea ordine mondială
Dungaciu: Putin trebuie pedepsit, Rusia flămândă și disperată e înfiorătoare. SUA și China- viitoarea ordine mondială
Centrala de la Cernobîl, deconectată de la rețeaua electrică

Șeful AIEA Rafael Grossi „s-a declarat îngrijorat de întreruperea bruscă a unor astfel de fluxuri de date către sediul AIEA din Viena din cele două locații, unde sunt prezente cantități mari de material nuclear sub formă de combustibil nuclear uzat sau proaspăt și alte tipuri de materiale nucleare”.

Centrala Nucleară de la Cenobîl a fost deconectată de la rețeaua națională de electricitate. Asta înseamnă că senzorii care monitorizează nivelul radiațiilor nu mai pot trimite măsurătorile. Autoritățile au transmis însă că nu există niciun pericol de radiații.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult