Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Șeful PPE, după respingerea României pentru Schengen: Cancelarul austriac are tot sprijinul nostru

Șeful grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, a oferit, sâmbătă, o explicație pentru votul Austriei în privința respingerii României pentru Schengen.

El a transmis, într-un mesaj pe Twitter, că îl susține pe cancelarul Austriei Karl Nehammer.

"Situația Austriei din cauza afluxului de migranți este inacceptabilă. Karl Nehammer are tot sprijinul nostru pentru ca acest lucru să se schimbe. Legile Schengen trebuie aplicate din nou corespunzător la frontierele externe ale UE", a scris Weber pe Twitter.

Înaintea votului decisiv din Consiliul JAI, de joi, Weber declara că România şi Bulgaria şi-au făcut temele pentru aderarea la Schengen.

„PPE susţine extinderea Schengen. Ştiu că sunt unele îngrijorări în această privinţă în Austria, dar ştiu că România, Croaţia şi Bulgaria şi-au făcut temele împreună cu experţii şi asta reiese din toate rapoartele pe care le-am văzut, de aceea susţinem extinderea Schengen. Deci, consider că trebuie să vorbim despre legalizarea migraţiei, dar şi despre extinderea Schengen. Ne bucurăm că am putut face asta împreună cu cancelarul”, a arătat Manfred Weber.

Citește și
Camioane
Transportator despre blocarea aderării României la Schengen: Pierdem o serie de beneficii. Afacerile ar crește cu 20%

Amintim că printr-o decizie contestată de aproape toata Europa, România nu a fost acceptată în spaţiul Schengen, după ce Austria s-a opus. Poziția Austriei a rămas nechimbată în ultimele zile, invocând fenomenul migrației ilegale.

După vot, președintele Klaus Iohannis a transmis că decizia este „profund nedreaptă pentru țara noastră și cetățenii români”.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult