Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Unii români merg în Rusia să se vaccineaze cu Sputnik V, deși serul nu este autorizat în UE

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pare că sunt români care vor să se vaccineze anti-Covid cu orice preţ. Câţiva ar fi ales să meargă în Rusia în vacanţă, unde imunizarea vine la pachet.

Oferta, pusă la dispoziţie de o agenţie de peste Prut, a stârnit şi interesul altor cetăţeni din Uniune. Şi nu puţini ar fi primit deja serul Sputnik V, neautorizat încă în Uniunea Europeană.

Inocularea are loc într-o clinică privată.

Pachetul turistic lansat de o agenție din Republica Moldova costă 1.200 de euro de persoană. Este vorba despre două călătorii în Rusia, de câte două zile fiecare, timp în care doritorii se pot vaccina anti-Covid cu Sputnik V. Oferta include două excursii la trei săptămâni distanță - pentru prima doză, respectiv pentru rapel. Inocularea se poate face în Moscova sau în Sankt Petersburg.

Printre cei interesați, care au plătit un avans și asteaptă să obțină viza, se numără Sorin, în vârstă de 29 de ani, din Oradea.

Citește și
Vaccin rusesc
Moscova, pregătită să aprovizioneze state UE cu Sputnik V, independent de EMA

Sorin Sorocan, turist: "Am ales ideea de a mă vaccina tocmai pentru că a venit cu un bonus, prioritara este plecarea, dacă mă și vaccinez cu atât mai bine. Nu sunt speriat din punctul ăsta de vedere".

Acest bărbat a cumpărat pentru părinții lui un asemenea pachet:

"Cel mai important mi-a plăcut că se ocupă de toate actele, ei fac tot și am vorbit cu părinții și au fost de acord".

Reprezentanții agenției de turism spun că, în mai puțin de o lună, șase români ar fi primit serul Sputnik V, alături de alți cetățeni străini, printre care greci, germani, britanici și bulgari - în total o sută de oameni. Alte o sută de persoane ar fi pe lista de așteptare.

Ion Curmei, directorul unei companii turistice: "Rusia este închisă pentru toți în afară de acest tur. Este închisă pentru turism, pentru absolut toate categoriile. Avem un acord special pentru acest tur".

La începutul lunii martie, Agenția Europeană a Medicamentului a inițiat evaluarea vaccinului rusesc în vederea unei posibile autorizări de folosire în Uniune.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult