Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Putin se plânge că Rusia a fost invadată de trupele Ucrainei. Cum a descris incursiunea soldaților Kievului în țara sa

Luptele între ucraineni și trupele Mosocovei s-au extins până pe teritoriul Rusiei, spre disperarea liderilor de la Kremlin. Putin a oferit prima sa reacție în acest caz.

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a comentat presupusul atac al Ucrainei asupra regiunii Kursk în cadrul unei reuniuni cu guvernul său din 7 august.

Putin s-a plâns că evenimentele din regiune au fost o "provocare" din partea Ucrainei. El a declarat că au avut loc "schimburi de focuri fără discernământ " folosind diferite tipuri de arme, inclusiv rachete.

„Voi asculta ultimul raport al colegilor mei cu privire la ceea ce se întâmplă în regiunea Kursk”, a declarat președintele Rusiei, potrivit Ukrainska Pravda.

"11 tancuri și peste 20 de vehicule blindate de luptă"

Aproximativ 300 de soldați ucraineni au efectuat, marți, o incursiune peste frontiera cu Rusia, angajându-se în lupte pe teritoriul vecin. Confruntările s-au extins până la periferia orașului Sudzha, un oraș cu aproximativ 5.000 de locuitori situat la 10 kilometri de frontieră, în regiunea rusă Kursk.

Citește și
vladimir putin
Putin a făcut o ofertă de pace Ucrainei „la pachet” cu o amenințare. Ce nu trebuie să facă Kievul

Membri ai celei de-a 22-a brigăzi mecanizate ucrainene au lansat un atac între satele de frontieră Nikolayevo-Daryino și Oleshnya din regiunea Kursk din Rusia, sprijiniți de "11 tancuri și peste 20 de vehicule blindate de luptă", a declarat Ministerul rus al Apărării, citat de Euronews. Potrivit Moscovei, asaltul a fost sprijinit de drone și rachete.

Cel puțin cinci civili au fost uciși, iar aproximativ 28 au fost răniți, majoritatea în districtele Sudzha și Korenevo, a declarat agenția rusă de presă de stat Tass. Afirmațiile privind atacuri cu drone și rachete și rapoartele privind victimele nu au putut fi confirmate independent.

Deși Moscova a afirmat că a respins incursiunea, nu este clar dacă atacul s-a încheiat miercuri sau dacă luptele erau în curs.

Kievul nu a comentat imediat presupusa incursiune. Cu toate acestea, Andrii Kovalenko, oficial al Consiliului ucrainean pentru securitate națională și apărare, a declarat că Rusia nu deține controlul asupra frontierei sale.

"Comandanții militari ruși mint cu privire la controlul situației din regiunea Kursk", a scris Kovalenko în postarea Telegram.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult