Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Poliția din Scoția a plătit daune în valoare de un milion de lire sterline, după ce o femeie a murit într-un accident rutier

Poliția din Scoția a plătit despăgubiri de 1 milion de lire sterline familiei unei femei care a murit după ce a fost lăsată timp de trei zile într-o mașină implicată într-un accident rutier, informează The Guardian.

Lamara Bell, care avea doar 25 de ani, a fost găsită în stare gravă, iar partenerul ei, John Yuill, în vârstă de 28 de ani, a fost găsit mort, la trei zile după ce un fermier a sunat la poliție și a anunțat că a văzut o mașină răsturnată lângă autostrada M9, în 2015.

Oamenii legii au ajuns la fața locului abia după ce o altă persoană a sunat la numărul de urgență și a raportat accidentul, trei zile mai târziu.

Lamara Bell a fost transportată la spital, dar a murit după patrru zile. Astfel, doi copii au rămași orfani de mamă.

Micuții, care sunt crescuți de bunici, au primit câte 500.000 de lire sterline, după ce familia femeii a dat în judecată Poliția din Scoția.

Citește și
Directive controversate în Scoția. Copiii mai mari de patru ani pot să-și aleagă singuri genul, fără ca părinții să știe
Directive controversate în Scoția. Copiii mai mari de patru ani pot să-și aleagă singuri genul, fără ca părinții să știe

Poliția a recunoscut că au existat probleme care puteau fi evitate în sistemul său de gestionare a apelurilor de urgență, care „au contribuit” la moartea lui Bell, și a prezentat scuze publice familiei defunctei.

Avocatul familiei Bell, David Nellaney, a salutat plata despăgubirilor din partea poliției Scoției, dar i-a criticat pe oamenii legii pentru că nu au soluționat cazul mai devreme.

„Familia Bell a îndurat lucruri pe care foarte puțini oameni le-ar putea înțelege vreodată. Este regretabil că Poliția din Scoția nu și-a recunoscut eșecurile mai devreme, deoarece ar fi putut să scutească familia de suferințe inutile. Totuși, acum avem o concluzie și familia Bell se poate concentra pe viitor”, a declarat avocatul.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult