Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Novinite: 95% dintre bulgari se luptă să supraviețuiască. Ce înseamnă să fii bogat pentru vecinii noștri de la sud

Doar 4% din populația Bulgariei poate fi considerată bogată, în timp ce 95% dintre bulgari se luptă să supraviețuiască, au declarat doi experți fiscali citați de agenția bulgară de presă Novinite.  

Bulgaria înregistrează o scădere puternică a procentului de indivizi care câștigă peste 100.000 de leva (circa 254.000 de lei sau 51.000 de euro) pe an, ceea ce face ca imensa majoritate a bulgarilor să se lupte pur și simplu pentru a supraviețui, scrie Novinite.

Consultantul fiscal Nikolay Ivanchev a declarat că doar 4% din populație poate fi considerată bogată, cu venituri de peste 100.000 de euro, în timp ce aproximativ 95% se luptă să le ajungă banii de la o lună la alta.

Informațiile au fost confirmate și de fostul ministru adjunct de Finanțe Lyubomir Datsov, care a subliniat disparitatea de creștere a veniturilor față de ratele inflației.

Datsov a subliniat că, deși unele venituri au crescut, o parte semnificativă a populației rămâne vulnerabilă din punct de vedere economic, cu aproape 700.000 de bulgari care nu au avut niciodată un loc de muncă stabil.

Citește și
baza militara nato
NATO va construi încă o bază militară, cu 5.000 de militari, la mică distanță de cea de la Mihail Kogălniceanu
Clasa de mijloc ar trebui să aibă venituri de peste 50.000 de leva pe an

Potrivit expertului fiscal Ivanchev, clasa de mijloc bulgară dispare din cauza politicilor economice ale țării. Conform acestuia, o clasă de mijloc robustă necesită o creștere semnificativă a numărului de oameni care câștigă peste 100.000 de leva și o creștere corespunzătoare a economiilor în rândul populației.

La rândul său, fostul ministru Datsov a sugerat că în clasa de mijloc ar trebui să fie indivizi care câștigă între 50.000 (circa 127.000 lei) și 100.000 de leva.

În ciuda perspectivelor lor diferite cu privire la pragurile specifice de venit care definesc clasa de mijloc, ambii experți au subliniat urgența implementării unor măsuri economice pragmatice pentru a promova o distribuție mai echitabilă a bogăției și a sprijini creșterea economică durabilă în Bulgaria, mai arată sursa citată.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult