Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Noile reactoare nucleare rusești din Ungaria rezistă ”la cele mai violente explozii sau chiar la prăbuşirea unui avion”

Cele două noi reactoare nucleare rusești care vor fi construite la centrala de la Paks sunt proiectate să reziste la cele mai violente explozii și chiar la prăbușirea unui avion, a declarat ministrul maghiar de Externe.

Extinderea centralei nucleare de la Paks va fi realizată în conformitate cu cele mai stricte standarde de siguranţă şi de protecţie a mediului, cele două noi blocuri fiind înconjurate de un zid dublu din beton armat care poate rezista celor mai dure impacturi externe, a declarat Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, potrivit Hirado.

“Cele două noi unităţi vor fi absolut rezistente, aşa-numite “rezistente-Fukushima”, ceea ce înseamnă că instalaţia nucleară va fi înconjurată de un zid dublu din beton armat, o structură de protecţie ermetică cu pereţi dubli, astfel încât să poată rezista la orice impact extern, chiar şi la cele mai violente explozii sau chiar la prăbuşirea unui avion”, a explicat şeful diplomaţiei maghiare.

Aproape 100 de companii maghiare lucrează la noile reactoare nucleare

“Aş dori să vă asigur că tot ceea ce se întâmplă la Paks respectă cele mai înalte standarde, cerinţele de siguranţă şi de protecţie a mediului”, a mai adăugat acesta.

Politicianul a precizat că, pe lângă cele 94 de companii ungare, sunt subcontractatate, deocamdată pentru lucrările de construcţie, companii americane, franceze, germane, suedeze şi austriece.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult