Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Motocicliștii s-au adunat și în pandemie la o mănăstire din Polonia. ”Respectarea tradiției și credința pot face minuni”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Sute de motocicliști s-au adunat la o mănăstire din sudul Poloniei în ciuda restricțiilor impuse de pandemie.

Potrivit regulilor, adunările publice cu mai mult de 5 participanți sunt interzise. Purtarea măștii și distanțarea sunt de asemenea obligatorii.

Sute de mii de motocicliști se duc anual în pelerinaj la mănăstirea din Silesia. Una dintre cele mai afectate zone de pandemie din Polonia.

Nici anul acesta motociclistii nu au renunțat la obicei, chiar dacă de data aceasta au fost doar câteva sute, într-un număr considerabil mai mic față de anii anteriori.

Preot: ”S-a ținut și în acest an tradiționalul pelerinaj al motocicliștilor de la sanctuarul Jasna Gora, eveniment care a primit numele prelatului Peszkowski. Anul acesta, din cauza restricțiilor, numărul participanților a fost limitat. De obicei aici sunt sute de mii de oameni".

Citește și
certificat vaccinare
Doar 16% din populația totală a UE a primit până acum o doză de vaccin împotriva coronavirusului

Chiar dacă organizatorii susțin că participanții au respectat măsurile de distanțare și au purtat măști, regulile impuse de autoritățile poloneze, care interzic astfel de adunări, au fost încălcate.

 

Este regiunea cea mai grea încercată de pandemie

 

Preot: ”Anul acesta, din cauza epidemiei, organizatorii au limitat numărul de participanți. Noi, la Jasna Gora, ne-am asigurat că toate restricțiile de sănătate sunt respectate. Pelerinii sunt destul de disciplinați. Vedem că poartă măști și păstrează distanța în timpul liturghiei".

Imaginile arată totuși că nici măcar măsurile de distanțare nu au fost respectate.

Motociclist: "Ne este teamă, dar respectarea tradiției și credința pot face minuni".

Regiunea Poloniei în care a avut loc acest pelerinaj este cea mai grea încercată de pandemie din întreaga țară. La finalul săptămănii trecute, circa 85% din paturile alocate bolnavilor de COVID erau ocupate aici. La fel și 91% din locurile la ATI.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult