Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Medvedev amenință din nou cu armele nucleare. "Rusia are dreptul de a le folosi"

Fostul lider de la Kremlin, Dmitri Medvedev, a afirmat din nou că țara ar putea folosi armele nucleare. În prezent vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, acesta a mai spus că "nimeni nu are nevoie" de Ucraina.

"Trebuie să vă reamintesc din nou - pentru cei surzi care se aud doar pe ei înșiși. Rusia are dreptul de a folosi arme nucleare dacă este necesar, în cazuri prestabilite, în strictă conformitate cu fundamentele politicii de stat în domeniul descurajării nucleare. Dacă noi sau aliații noștri suntem atacați folosind acest tip de armă. Sau dacă agresiunea cu folosirea armelor convenționale amenință însăși existența statului nostru. Președintele Rusiei a vorbit direct despre asta recent", a transmis Medvedev pe Telegram.

"În plus, vom face totul pentru a preveni apariția armelor nucleare la vecinii noștri ostili. De exemplu, în Ucraina nazistă, care astăzi este controlată direct de țările NATO", a mai spus fostul președinte rus.

Folosirea armelor nucleare nu e o cacealma, susține Medvedev

De asemenea, Medvedev a mai afirmat că Rusia nu va juca la cacealma, dacă va exista o amenințare la adresa sa: "Dacă amenințarea la adresa Rusiei depășește limita de pericol stabilită, va trebui să răspundem. Fără a cere permisiunea nimănui, fără consultări lungi. Și cu siguranță nu este o cacealma".

Medvedev a mai spus că Occidentul nu va sări în ajutorul Ucrainei și nici nu va riposta dacă Rusia va folosi arme nucleare.

Citește și
dmitri medvedev
Medvedev: Dacă Ucraina nu acceptă actualele condiţii, Rusia va accepta doar predarea necondiţionată a Kievului

"Imaginați-vă că Rusia este nevoită să folosească cea mai formidabilă armă împotriva regimului ucrainean, care a comis un act de agresiune pe scară largă, care este periculos pentru însăși existența statului nostru. Cred că NATO nu va interveni direct în conflict nici în această situație.

La urma urmei, securitatea Washingtonului, Londrei și Bruxelles-ului este mult mai importantă pentru Alianța Nord-Atlantică decât soarta Ucrainei, de care nimeni nu are nevoie, chiar dacă este aprovizionată cu arme din belșug", a ]ncheiat fostul lider de la Kremlin.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult