Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Măsuri drastice în SUA. Medicii iau în calcul să nu mai resusciteze bolnavii de coronavirus

Your browser doesn't support HTML5 video.

Americanii sunt gata de măsuri dramatice pentru a face față pandemiei de coronavirus. Potrivit Washington Post, în New York, medicii ar lua în calcul să nu mai resusciteze bolnavii.

Peste Ocean au fost înregistrate până acum peste 93.000 de cazuri noi. Numărul deceselor a depășit 1.300.

Pe de altă parte, 3,3 milioane de americani au depus actele pentru alocația de șomaj, un record istoric. Economiștii spun că 14 milioane de angajați americani își vor pierde slujbele din cauza pandemiei.

Străzile sunt pustii, dar camerele de urgență arhipline în cartierul Queens din New York, epicentrul absolut al pandemiei în America.

Medicii trag un semnal de alarmă privind situația din SUA

 

Citește și
supermarket
A tușit intenționat peste alimentele din supermarket. ”Am aruncat marfă de 35.000 de dolari”

Corey Johnson, speaker New York City Council: „Este ceva îngrozitor să vezi aceste imagini cu asistente medicale şi medici purtând saci de gunoi pentru protecţie. Este ruşinos şi şocant.”

Numai joi în spitalul Elmhurst au murit 13 pacienți.

Dr. Colleen Smith, medic de urgență, Spitalul Elmhurst: „Tot felul de oficiali, de la preşedinte la şeful autorităţii spitalelor, ne spun că totul va fi bine. Din perspectiva noastră, nu este deloc bine. Nu am sprijinul de care am nevoie, nici măcar materialele elementare ca să-mi pot trata pacienţii. Şi suntem în America, care ar trebui să fie o ţară din prima lume!”

În fața spitalului Bellevue sunt aduse camioane frigorifice pe post de morgă temporară.

Alegeri dureroase - cine e tratat pentru că ar avea mai multe șanse de supraviețuire și cine nu - sunt la ordinea zilei.

Dr. Michelle Gong, medic pentru pacienți în stare critică, Centrul Medical Montefiore: „În timpul unei pandemii, când resursele se împuţinează tot mai mult, trebuie să ne angajăm şi în conversaţii cât se poate de incomode.”

Mitch Landrieu, analist politic CNN: „Am mai văzut asemenea lucruri după uraganul Katrina. Este o postură îngrozitoare în care sunt puşi medicii şi asistentele medicale.”

Dr. Steve Kasspidis: „E iadul. Ceva de proporţii biblice. Nu glumesc. Pacienţii vin, sunt intubaţi, mor, apoi o luăm de la capăt. 11 Septembrie a fost o nimica toată comparativ cu asta. Pacienții vin întruna şi sunt de toate vârstele. Să nu credeţi că doar vârstnicii vor muri sau se vor infecta.”

Donald Trump susține că SUA își vor reveni curând

 

Și totuși, președintele Donald Trump susține că Statele Unite - sau măcar unele regiuni - vor reveni la normalitate cât de curând.

Donald Trump, președintele SUA: „Știți, cu fiecare zi cu care stăm deoparte, devine mai și mai greu să revii foarte rapid. Trebuie să ne întoarcem la muncă. Oamenii vor să lucreze. Nu vor să mai stea de-o parte și să aștepte. Aud asta tot mai tare și mai clar de la toată lumea.”

Peste 3,3 milioane de americani au depus actele de șomaj  

E drept însă că și problema șomajului cere soluții urgențe.

Peste 3,3 milioane de americani au depus actele de șomaj - o cifră nemaiîntâlnită în istoria Statelor Unite. Virusul nu lasă intactă nici o afacere.

Jay Bocken, șomer: „Mi-am sunat soția și i-am spus: Dragă, vin acasă. Iar ea și-a dat seama aproape imediat despre ce e vorba.”

O femeie a scuipat pe produsele dintr-un magazin alimentar

 

Pe fondul crizei, apar și situații revoltătoare. O femeie de 35 de ani din statul Pennsylvania a intrat într-un magazin alimentar și a început să tușească și să scuipe pe diverse produse, strigând că este infectată cu COVID-19.

Magazinul a fost igienizat, dar angajații s-au văzut nevoiți să arunce marfa care ar fi putut fi contaminată de femeie. Pagubă se ridică la peste 30.000 de dolari .

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult