Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mașini incendiate lângă o sinagogă din sudul Franței. Un polițist a fost rănit într-o explozie

Două mașini incendiate sâmbătă în fața unei sinagogi din sudul Franței au provocat o explozie în urma căreia un ofițer de poliție a fost rănit, au anunțat autoritățile.

Explozia din fața sinagogii Beth Yaacov din La Grande-Motte a provocat un incendiu care a distrus două mașini, inclusiv una care conținea o butelie de gaz, potrivit poliției, citate de France 24.

Un polițist local sosit la locul incendiului a fost rănit, a declarat pentru AFP primarul din La Grande-Motte, Stéphan Rossignol. Oficialii nu au oferit detalii cu privire la starea sa. Ministrul de interne Gérald Darmanin a catalogat evenimentul drept un act „evident criminal” într-o postare pe X

„Vreau să îi asigur pe concetățenii noștri evrei și orașul de întregul meu sprijin”, a declarat Darmanin, adăugând că „toate mijloacele au fost mobilizate pentru a găsi autorul”.

Citește și
politie polonia
Atac cu un cocktail Molotov la o sinagogă din Varşovia. Un adolescent a fost arestat

Atât Darmanin, cât și prim-ministrul Gabriel Attal urmau să se deplaseze la locul exploziei în cursul zilei de sâmbătă.

A crescut numărul de acte antisemite în Franța

Camerele de supraveghere ale orașului au surprins imagini cu un individ care incendiază vehicule în fața sinagogii Beth Yaacov, potrivit presei locale. Pompierii au fost chemați la fața locului și au alertat jandarmeria în jurul orei locale 8.30, potrivit poliției.

Explozia a fost, cel mai probabil, cauzată de o butelie de gaz ascunsă în una dintre mașini, a declarat poliția.

La Motte, care are aproximativ 8.500 de rezidenți permanenți, este o stațiune balneară populară și vizitată de peste 100.000 de turiști în fiecare an.

La începutul acestei luni, Darmanin a declarat că guvernul a numărat 887 de acte antisemite în Franța în prima jumătate a anului 2024, de aproape trei ori mai multe decât în aceeași perioadă din 2023.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult