Mâncarea servită într-un spital, apreciată de unul din cele mai prestigioase ghiduri de restaurante din lume
AZ Groeninge, situat în oraşul Kortrijk, a devenit primul spital din Benelux recunoscut oficial de Gault & Millau pentru calitatea preparatelor pe care le serveşte pacienţilor.
Marc Declerck, director executiv al Gault & Millau Benelux, a spus că producătorul ghidului colaborează de peste 10 ani cu companii şi cămine de bătrâni în ceea ce priveşte mesele servite angajaţilor sau rezidenţilor.
Spitalul a adus experţi de la Gault & Millau pentru a examina mâncarea şi a oferi sfaturi pentru îmbunătăţirea meselor, în special în ceea ce priveşte preparatele din peşte, sosurile şi mâncărurile din cartofi.
”Oamenii nu vor neapărat lucruri complicate. Să fie sănătos, să fie gustos”Ghidul a stabilit ulterior că preparatele oferite de spital au un standard înalt, iar Declerck a spus că ar fi fericit să poată servi unele dintre preparate chiar la el acasă.
Cel mai important sfat, a spus el, este folosirea unor ingrediente de calitate şi a unor reţete simple.
''Oamenii nu vor neapărat lucruri complicate. Să fie sănătos, să fie gustos... Încercaţi să gătiţi pentru ei ca şi cum aţi găti pentru propria persoană'', a spus el.
Preparatele destinate pacienţilor nu vor fi efectiv prezente în ghidul anual al restaurantelor, dar au fost certificate în mod oficial de Gault & Millau pentru 2023.
Sursa: Agerpres
Etichete: spital , mancare , ghid , restaurante , apreciere
Dată publicare: 15-03-2023 12:09