Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Liderul cecen Ramzan Kadîrov, aliat al lui Putin, amenință că va ataca Polonia „în șase secunde”. VIDEO

Liderul cecen Ramzan Kadîrov, unul dintre aliații lui Vladimir Putin, afirmă că este pregătit să atace Polonia, stat membru NATO.

 

Vezi aici ultimele informații despre Războiul din Ucraina | LIVE UPDATE

 

Ramzam Kadîrov a ieșit public cu un mesaj amenințător la adresa Poloniei, pe care a îndeamnă să își retragă armele.

Într-o înregistrare video distribuită, miercuri, pe Twitter de jurnalistul BBC Francis Scarr, Kadîrov spune că "problema Ucrainei este încheiată" și că este "interesat de Polonia", potrivit unei traduceri a comentariilor sale, potrivit Newsweek.

"După Ucraina, dacă ni se va da comanda, în șase secunde vă vom arăta de ce suntem capabili", a spus Kadîrov.

 

Citește și
Cecen
VIDEO. Un comandant cecen a murit în timp ce făcea LIVE pe TikTok. O bombă a explodat lângă el

Polonia se numără printre statele occidentale care au livrat arme Ucrainei pentru a o ajuta să facă față invaziei rusești. Declarația lui Kadîrov evidențiază îngrijorările exprimate de unii lideri polonezi că Rusia ar putea lansa un potențial atac asupra Poloniei în viitor.

Varșovia crede că Putin dorește să atace Polonia

Totodată, ministrul adjunct de Externe polonez, Pawel Jablonski, a declarat pentru Al Jazeera, la sfârșitul lunii martie, că este o "certitudine absolută" că Putin ar dori să atace Polonia.

"În același timp, suntem, de asemenea, destul de siguri că Putin nu o va face acum, deoarece este prea ocupat cu ceea ce se întâmplă în Ucraina", a adăugat Jablonski.

Tot în acel clip video, Kadîrov îndeamnă Polonia să "ceară iertare oficială pentru ceea ce i-ați făcut ambasadorului nostru". Sursa citată precizează că liderul cecen se referea la un incident care a avut loc la începutul aceste luni, atunci când ambasadorul Rusiei în Polonia, Serghei Andreev, a fost lovit cu vopsea roșie la un eveniment de Ziua Victoriei din Polonia.

Mișcarea a fost în semn de protest față de războiul Rusiei în Ucraina. Andreev și delegația sa au fost nevoiți să părăsească zona după incident.

"Nu vom ignora pur și simplu. Țineți minte asta", a declarat Kadîrov în videoclip.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult