VIDEO. Un comandant cecen a murit în timp ce făcea LIVE pe TikTok. O bombă a explodat lângă el

Ultima actualizare: 30-04-2022 22:10
Cecen
DailyExpress

Un comandant cecen și-a filmat sfârșitul. Acesta lăuda succesul trupelor sale în Ucraina într-un LIVE pe TikTok în momentul în care o bombă a explodat lângă el, potrivit DailyExpress.  

Pe înregistrare, comandantul poate fi auzit cum vorbește laudativ despre trupele cecene trimise să lupte în Ucraina, spunând că performanțele militarilor sunt de mai mult de cinci stele. Acesta susținea că un singur membru din unitatea sa a fost rănit în luptă.

Nu a apucat însă să își termine discursul. După câteva secunde un obuz a căzut lângă el, iar filmarea s-a încheiat brusc.

Vedeți VIDEO aici.

Cei care au văzut filmarea au comentat că semnalul telefonului l-a transformat într-o țintă ușoaă pentru forțele ucrainene.

De altfel, militarii ceceni obișnuiesc să posteze constannt imagini pe rețelele de socializare în care încearcă să arate că luptă din greu împotriva forțelor ucrainene. Trupele ucrainene nu par însă impresionate. Dima, un soldat din Ucraina, a declarat într-un interviu acordat jurnalistului britanic David Patrikarakos că cecenii sunt numiți „soldații TikTok”.

„Ei filmează mereu. Am găsit pe unul care era rănit și încerca nu să lupte, ci să își facă un selfie. Scopul lor nu este să lupte ci să îi împuște pe recruții ruși care nu vor să lupte. Este o tactică sovietică”, a spus Dima.

Liderul Ceceniei, Ramzan Kadîrov, este un aliat al lui Vladimir Putin și a desfășurat trupe pentru a Rusia în războiul declanșat în Ucraina. Până la 12.000 de ceceni ar fi fost trimiși să lupte în războiul pornit de Putin.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO