Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Kim Jong-un l-a înmormântat pe mentorul său, pe fondul crizei Covid din Coreea de Nord. Liderul suprem i-a cărat sicriul

În timp ce Coreea de Nord se luptă cu numărul uriaș de cazuri de coronavirus, liderul de la Phenian, Kim Jong-un, a participat la înmormântarea mentorului său, cărând sicriul acestuia.

Presa de stat din Coreea de Nord a difuzat imagini cu liderul țării, Kim Jong-un, cărând sicriul lui Hyon Chol-hae și aruncând pământ în mormântul său, în timp ce statul asiatic este grav afectat de cazurile cauzate de infectarea cu Covid-19.

Hyon Chol-hae, un înalt oficial al țării, a fost un mareșal al Armatei Populare Coreene care ar fi jucat un rol-cheie în pregătirea sa ca viitor lider al țării înainte ca tatăl lui Kim, Kim Jong-il, să moară la sfârșitul anului 2011, potrivit The Guardian.

Din imagini se vede cât de mult suferă Kim Jong-un în momentul funerariilor lui Hyon. Liderul nord-coreean a cărat sicriul alături de alte persoane care purtau măști de protecție, dar liderul suprem nord-coreean a ales să nu poarte.

Agenția de presă nord-coreeană KCNA a precizat că "foarte mulți" soldați și cetățeni au ieșit pe străzile capitalei pentru a-și exprima condoleanțele atunci când sicriul lui Hyon a fost condus la cimitir.

Citește și
Kim Jong Un
Coreea de Nord anunță 1,5 milioane de cazuri de „febră”. Kim Jong Un a mobilizat armata pentru a „lupta” cu Covid-19

„Numele lui Hyon Chol-hae va fi mereu amintit alături de numele măreț al lui Kim Jong-il”, a spus Kim Jong-un.

El a plâns atunci când a vizitat un loc de doliu înființat pentru Hyon săptămâna trecută.

 

Peste două milioane de cazuri Covid-19 în Coreea de Nord

Numărul de cazuri Covid din Coreea de Nord a depășit două milioane, pe fondul îngrijorării globale cu privire la planul de pandemie al regimului de la Phenian.

De când a recunoscut, la începutul acestei luni, existența unui focar al variantei Omicron, Coreea de Nord a declarat doar câte persoane au febră zilnic și a identificat doar câteva dintre cazuri ca fiind Covid-19.

Presa sa de stat a declarat, luni, că 2,8 milioane de persoane s-au îmbolnăvit din cauza unei febre neidentificate, dar numai 68 dintre acestea au murit de la sfârșitul lunii aprilie, o rată de mortalitate extrem de scăzută dacă boala este Covid-19, așa cum se bănuiește.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult