Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Gestul disperat făcut de Zelenski în timpul discuției cu Viktor Orban. „Dă-mi un motiv pentru care nu ar trebui să fim în UE”

Liderul ucrainean Volodimir Zelenski a participat, în Argentina, la învestirea noului președinte Javier Milei, acolo unde l-a întâlnit și pe premierul maghiar Viktor Orban.

Ungaria se opune în continuare aderării Ucrainei la Uniunea Europeană, invocând, în mare, faptul că această țară este în continuare acaparată de corupție.

Pe lângă acest lucru, Budapesta de opune cu vehemență fondurilor destinate Kievului în contextul războiului cu Rusia, spre disperarea blocului comunitar.

Recent, în Argentina, la ceremonia de învestire a noului președinte Javier Milei, au participat și Volodimir Zelenski și Viktor Orban, iar întâlnirea lor a iscat tot felul de ipoteze, în contextul tensiunilor dintre cele două state.

Zelenski: „I-am cerut să îmi dea un singur motiv”

Astfel, Zelenski a dezvăluit ce i-a spus lui Orban în Argentina, în timpul scurtei lor discuții. Liderul Ucrainei a declarat că i-a cerut premierului maghiar să numească un singur motiv pentru care Ucraina nu ar trebui să fie în UE. Zelenski a spus că așteaptă răspunsul lui Orban.

Citește și
zelenski orban
Zelenski s-a oprit 20 de secunde în dreptul lui Viktor Orban, la învestirea președintelui Argentinei. Ce au vorbit cei doi

„Nu pot spune că a fost o întâlnire deosebit sau deliberat planificată. Am avut un dialog. Asta este adevărat. Cred că trebuie să organizăm o întâlnire constructivă între țările noastre, pentru că avem granițe comune, suntem vecini și trebuie să discutăm”, a declarat Zelenski, potrivit Ukrainska Pravda.

„Un subiect foarte important pe care l-am abordat cu el a fost că trebuie să vorbim, trebuie să rezolvăm problemele. De aceea, trebuie să ne întâlnim. I-am arătat că am o atitudine pozitivă față de această idee. În al doilea rând. Cred că am dreptate (în a spune acest lucru) și i-am spus clar că nu are niciun motiv să blocheze aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană. I-am cerut să îmi dea un singur motiv. Nu trei, nu cinci, nu zece, doar un singur motiv și aștept un răspuns”, a mai spus liderul Ucrainei.

Mai mult, Zelenski a declarat că discuția cu Orban a fost „cât se poate de sinceră”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult