Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cinci bulgari au realizat cea mai mare fraudă din istoria Marii Britanii. Cum au obținut 54 milioane de lire sterline

Cinci cetățeni bulgari au realizat cea mai mare fraudă din istoria Marii Britanii. Indivizii au încasat peste 54 de milioane de lire sterline prin mii de cereri pentru ajutoare sociale.

În cinci ani, bulgarii au deturnat 6.000 de identități pe care le-au folosit pentru a depune cereri de ajutoare sociale, informează Daily Mail.

Ca să pară o persoană respectabilă, şefa reţelei, Galina Nikolova, în vârstă de 38 de ani, a deschis un magazin şi poza în femeie de afaceri. În faţa dovezilor, a fost nevoită să recunoască înşelătoria.

Bulgarii s-au lăudat pe rețele de socializare cu stilul lor de viaţă extravagant. Aceștia purtau haine scumpe de la marile case de modă și ceasuri de mii de euro. De asemenea, ei postau fotografii din timpul deselor vacanţe de prin toată Europa.

Mai mult, unul dintre idivizi, Gyunesh Ali, în vârstă de 33 de ani, s-a filmat în timp ce arunca teancuri de bani spre o femeie necunoscută.

Citește și
viticultură
Domeniul în care românii obțin premii internaționale, dar din care nu lipsește frauda atunci când se cer fonduri europene

Inventau identităţi false, iar banii din visteria regală sponsorizau o viaţă de lux, cu vacanţe scumpe, maşini sport şi haine de firmă.

Ali, Nikolova și iubitul ei, Stoyan Stoyanov, 27 de ani, împreună cu Tsvetka Todorova, 52 de ani, și Patritsia Paneva, 26 de ani, au fost arestați pe 5 mai 2021.

În locuințele acestora, anchetatorii au găsit pungi pline cu produse de firmă, ceasuri de lux și teancuri de bani.

Pentru fapta lor, cei cinci bulgari au fost condamnați, în total, la peste 25 de ani de închisoare.

Nikolova a primit 8 ani de închisoare. Iubitul ei, Stoyanov, pe care judecătorul l-a numit "subordonat de încredere", a fost condamnat la 4 ani de închisoare.

La rândul său, Ali va sta 7 ani și 3 luni în spatele gratiilor. Paneva a fost condamnată la 3 ani și 2 luni de închisoare, iar Todorova la 3 ani de detenție.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult