Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cercetările pentru un vaccin australian anti-Covid au fost abandonate după ce pacienții apăreau că s-ar fi infectat cu HIV

Un candidat australian promițător pentru vaccinul anti coronavirus a fost abandonat după ce participanții la studiu au oferit rezultate HIV fals pozitive.

 

Guvernul Australiei aprobase deja cumpărarea a 51 de milioane de doze din vaccinul dezvoltat de compania locală CSL și Universitatea din Queensland (UQ), scrie BBC.

Executivul a precizat că va acoperi acum deficitul astfel creat prin comanda altor vaccinuri.

CSL și UQ au subliniat că rezultatele pozitive au fost false - ceea ce înseamnă că sănătatea participanților la studiu nu era în pericol.

Guvernul australian a declarat că a încheiat un acord pentru vaccinul Novavax și și-a îmbunătățit comanda existentă pentru vaccinul de la Oxford / AstraZeneca.

Vaccinul australian se dovedise eficient în producerea anticorpilor în prima etapă a studiilor.

Citește și
Vaccin
Canada, a doua țară care a aprobat vaccinul anti-Covid produs de Pfizer

Dar a generat, de asemenea, și anticorpi HIV la unii subiecți - ceea ce a însemnat că arăta un rezultat fals pozitiv pentru HIV.

Testarea ulterioară a dovedit ulterior că HIV nu era prezent, în realitate.

CSL și UQ au spus că remedierea erorii va dura aproximativ un an, determinând decizia de abandonare a proiectului.

"Era probabil să funcționeze. Dar știam că nu vrem să avem probleme cu încrederea, iar acest test fals pozitiv ar fi cauzat o oarecare confuzie și lipsă de încredere", a spus Brendan Murphy, secretar al Departamentului de Sănătate din Australia.

Paul Young, coordonatorul vaccinului, a descris decizia ca fiind „devastatoare” după 11 luni de „trăire și respirație a acestui proiect”.

„Deși este o decizie dificil de luat, necesitatea urgentă a unui vaccin trebuie să fie prioritatea tuturor”, a spus el.

 

Australia a eliminat aproape în totalitate transmiterea Covid-19

 

Alți experți medicali au lăudat, de asemenea, decizia „realistă” de a renunța la vaccinul UQ, spunând că reflectă realitatea în cee ace privește procesul de dezvoltare a unui vaccin.

"În general, aproximativ 90% din vaccinuri nu ajung niciodată pe piață. Ca o comunitate globală, am fost încântați de rapiditatea și succesul fără precedent cu care a avut loc dezvoltarea vaccinurilor Covid-19", a declarat expertul în boli infecțioase, Sanjaya Senanayake, de la Universitatea Națională Australiană.

Australia a eliminat aproape în totalitate transmisia comunitară a virusului, după ce a trecut peste focarele din ultimele luni.

Brendan Murphy a spus că națiunea se află într-o „poziție minunată” în prezent, dar va exista „o acoperire completă a populației”, prin două vaccinuri, în 2021.

"Nu avem nevoie de aprobare de urgență - suntem într-o poziție bună pentru că am controlat virusul", a spus el.

Australia are o populație de 25 de milioane de oameni și a înregistrat doar un caz de transmisitere locală în ultima săptămână.

Țara a raportat până acum 908 de decese și numai 28.000 de cazuri în timpul pandemiei - mult mai puține decât multe alte state.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult