Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Catastrofă ecologică în Siberia. Vladimir Putin a ordonat armatei să intervină

Your browser doesn't support HTML5 video.

Incendiile uriaşe, care afectează de câteva zile mai multe regiuni din Siberia au devenit o adevărată catastrofă ecologică, avertizează cele mai importante organizaţii de protecţie a mediului.

Peste trei milioane de hectare de păduri sunt afectate, iar mai multe oraşe sunt înghiţite de fum, în timp ce flăcările continuă să se extindă. Cei 800 de pompieri care se lupta cu dezastrul par neputincioşi, iar în 300 de focare nici nu au reuşit să ajungă până acum. Preşedintele Putin a ordonat armatei să intervină cu avioane speciale.

Intervenţia în toate regiunile afectate se dovedeşte a fi extrem de dificilă atât din cauza zonelor greu accesibile cât şi din cauza fumului gros.

Andrey Chirkov, pilot: ”Din cauza fumului dens şi a vizibilităţii scăzute nu putem ateriza în unele locuri”.

Autorităţile se aşteaptă însă la ce este mai rău:

Citește și
descoperire Siberia
"Atlantida" din Siberia. Obiectul de acum 2.000 de ani care seamănă cu un smartphone

Mikhail Mizintsev, oficial rus: ”Prognozele meteo arata condiţii care vor creşte intensitatea incendiilor în Krasnoyarsk, în următoarele zile din cauza lipsei ploilor”.

Incendiile au devenit vizibile chiar din spaţiu, iar activiştii pentru protecţia mediului acuza autorităţile că au neglijat amploarea dezastrului asupra mediului şi informarea populaţiei pe această temă. Lucru cu atât mai grav cu cât fumul gros afectează sănătatea locuitorilor, dar şi a animalelor care trăiesc în zonele afectate.

Mikhail Kreindlin, reprezentant Greenpeace representative: ”Nu este pentru prima dată când ne confruntăm cu o astfel de catastrofă, dar anul acesta atenţia se îndreaptă către cantităţile imense de fum degajate şi care au cuprins oraşele. Din păcate, numai noi am atras atenţia până acum, dar nu am fost mereu ascultaţi, iar localnicii nu pot afla consecinţele pentru că nu au internet”.

În fiecare an, incendii uriaşe fac ravagii în pădurile vaste şi îndepărtate ale Siberiei şi uneori autorităţile nu intervin decât dacă populaţia este ameninţată. Există îngrijorări şi în ceea ce priveşte impactul pe termen lung asupra mediului, inclusiv asupra topirii gheţii arctice.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult