Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Apelul unui biolog australian: ”Infectați-mă cu Covid-19!”

Un tânăr om de știință din Australia se oferă să fie cobai în cercetările pentru găsirea unui tratament împotriva Covid-19 și cere să fie infectată cu noul coronavirus.

 

Sophie Rose este la 22 de ani licențiată în biologie la Universitatea Stanford, iar la momentul izbucnirii pandemiei era cercetător la Oxford, scrie Daily Mail.

Tânăra cere acum să fie infectată cu noul coronavirus și spune că este dispusă să înfrunte riscul de a muri pentru a ajuta la găsirea unui tratament.

Sophie Rose este co-fondatoare a 1DaySooner, o campanie de promovare a testărilor pe oameni în cercetare, care beneficiază deja de adeziunile a aproape 300 de voluntari australieni.

Provocarea constă în inocularea voluntarilor cu un vaccin apoi infectarea cu o doză de Covid-19.

Citește și
coronavirus Romania
Un nou focar de Covid-19 în județul Galați. Zeci de persoane s-au infectat

 

”Trebuie să aducem orice contribuție putem”

 

Evoluția este apoi monitorizată în condiții stricte de laborator pentru a-i ține pe voluntari în siguranță.

„M-am gândit că dacă aș putea să donez un rinichi pentru cel mai bun prieten al meu și asta aduce beneficii unei singure persoane nu pare prea mult să experimentez pe mine un tratament din moment ce ar aduce beneficii pentru sute de mii de oameni”, a spus ea.

”Trebuie să aducem orice contribuție pe care o putem face cu un risc calculat pentru a ajuta oamenii”, precizează Sophie.

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult