Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Anunțul Kremlinului privind trimiterea de trupe militare în Belarus

Kremlinul a anunțat, luni, că situaţia din Belarus este sub control şi nu vede nevoia trimiterii de forţe pentru a-l sprijini pe preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko, care se confruntă cu ample proteste după scrutinul controversat din 9 august.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat săptămâna trecută că Kremlinul a creat o forţă specială de poliţie pentru a-l sprijini pe Lukaşenko la solicitarea acestuia, însă a precizat că forţele nu vor fi desfăşurate decât în cazul în care situaţia din Belarus va scăpa de sub control.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că forţele de securitate din Belarus şi conducerea ţării ţin situaţia sub control "într-o manieră destul de sigură", scrie Agerpres.

Moscova este de asemenea pregătită să sprijine Belarusul, un aliat apropiat al Rusiei, pentru modificarea Constituţiei sale dacă i se cere acest lucru, a mai spus Peskov.

Reuters reaminteşte faptul că ruşii au votat în iulie în favoarea modificărilor constituţionale care-i vor permite preşedintelui Vladimir Putin să rămână la putere până în 2036 cel puţin, dacă va fi reales.

Citește și
Putin a pregătit o forţă rusă de poliţie în sprijinul lui Lukaşenko. ”Rusia își va îndeplini obligațiile”
Putin a anunţat că se va întâlni cu Lukaşenko la Moscova. Ce vor discuta

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult