Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Descoperire uluitoare. Cum pot proteja niște ciuperci descoperite la Cernobîl astronauții care se află în spațiu

„Ciupercile negre” sau ciupercile radiotrofice descoperite pe pereții reactorului de la Cernobîl ar putea fi folosite pentru a-i proteja pe astronauți de radiațiile din spațiu.

Potrivit cercetătorilor, acestea ar putea fi folosite ca „scut de protecție” împotriva radiațiilor, în spațiu, transmite iflscience.com.

De asemenea, tot acestea ar putea proteja viitori coloniști de pe Marte de eventualele pericole.

În afara magnetosferei Pământului, astronauții sunt expuși la niveluri ridicate de radiații cosmice, ceea ce poate duce la îmbolnăviri sau poate provoca chiar decesul.

Protejarea acestora în timp ce călătoresc departe de planetă este primordială, spun experții.

În urmă cu câțiva ani, doi elevi de liceu au sugerat că o ciupercă care absoarbe radiațiile de la Cernobîl ar putea oferi protecția necesară acestor persoane. În plus, ar fi un material mai ieftin și mai ușor de transportat decât ceea ce se folosește în prezent.

Citește și
Imaginile care ar putea demonstra existența vieții pe Marte. Explicația cercetătorilor
Imaginile care ar putea demonstra existența vieții pe Marte. Explicația cercetătorilor

În urma unor cercetări desfășurate de aceștia, s-a descoperit că aceste ciuperci protejează anumite suprafețe de radiații, și astfel, ar fi eficiente și în cazul oamenilor.

„Ceea ce este uluitor la această ciupercă este că ai nevoie doar de câteva grame pentru a funcționa, se înmulțește și vindecă singură. Astfel că dacă există un val de radiații puternic, ele vor crește din nou în câteva zile”, a mai spus un specialist.

În general, studiul arată rezultate promițătoare, însă este nevoie de o examinare suplimentară și complexă înainte de punerea în aplicare a acestui plan.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult