Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Statul român, interesat să cumpere de la americani prima nouă exploatare offshore de gaze din Marea Neagră

Compania de stat Romgaz și OMV Petrom, la care statul român deține, de asemenea, acțiuni, se află printre cele 11 companii interesate să cumpere de la americanii de la Carlyle prima nouă exploatare offshore de gaze din Marea Neagră.

Romgaz și OMV Petrom se află printre cele 11 companii interesate să preia prima exploatare offshore nouă de gaze din Marea Neagră din ultimii 30 de ani, pentru care au solicitat accesul în camera de date de la proprietarul american Carlyle, scrie Profit.

Gigantul american Carlyle și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) sunt acționari ai Black Sea Oil & Gas, care deține 70% din proiectul de Dezvoltare Gaze Natural Midia, ce cuprinde zăcămintele de gaze Ana și Doina din Marea Neagră, estimate la 10 miliarde de metri cubi.

Romgaz a cumpărat cu un miliard de euro 50% din proiectul Neptun Deep

Restul este deținut de Petro Ventures Resources SRL- 20% și Gas Plus Dacia SRL- 10%.

Citește și
Gaze Marea Neagra
România vrea gaze din Marea Neagră. Ce prevede noua Lege offshore, care ajunge în Parlament

Suma solicitată pentru vânzarea pachetului de 70% din acțiunile proiectului de exploatare a zăcămintelor Ana și Doina este de 800 de milioane de euro, susțin surse din piață, ceea ce ridică valoarea totală a proiectului la peste un miliard de euro, suma plătită de Romgaz pentru 50% din proiectul Neptun Deep.    

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult