Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Evaluarea Națională 2020, au început înscrierile. Surpriza de care au avut parte elevii

Your browser doesn't support HTML5 video.

După aproape trei luni de cursuri online, elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a au revenit, marți, la şcoală, ca să se pregătească pentru examenul de Bacalaureat şi Evaluarea naţională.

Toţi au fost obligaţi să respecte reguli stricte de igiena şi distanţa fizică. Însă nu toate unităţile sanitare erau puse la punct pentru a-i putea primi pe adolescenţi. La o şcoală din Iaşi, copiii au rămas acasă după ce un angajat a fost depistat cu Covid 19, iar în Teleorman un elev care avea febră a fost trimis la medicul de familie.

Filtre pentru a intra în sălile de clasă

 

Elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a au trecut printr-un filtru sanitar ca să ajungă în clase.

Copiii de la şcoala Maica Domnului din sectorul 2 al Capitalei vor fi întâmpinaţi în primul rând de buline pentru a păstra distanţa de doi metri unii de alţii. Când vor ajunge la uşă îşi vor lăsa masca de acasă, vor primi o altă nouă. Li se vor igieniza mâinile, apoi li se va măsura temperatura. A doua oară li se va măsura temperatura la un termoscaner, după aceasta au dreptul să intre în clase.

Citește și
Un examen şcolar, amânat din cauza caniculei. Au fost anunțate temperaturi de 47 de grade
Bacalaureat și Evaluare Națională 2020. Încă o sesiune pentru examenle naționale, însă numai pentru elevii cu probleme

Ştefan, clasa a 8-a: "Este un anumit stres, trebuie să te concentrezi pe respirat şi pe examen..."

Un elev de clasa a 8-a din Teleorman a avut o temperatură de 37.8 şi a fost trimis la medicul de familie. Acesta va decide dacă va fi testat pentru Covid 19 sau dacă suferă de o afecţiune mai uşoară. În acest caz îi poate da o adeverinţă de intrare în colectivitate iar băiatul poate reveni la ore.

Aceeaşi procedură va fi respectată şi la Evaluarea naţională sau Bacalaureat.

Școală din Iași, închisă după ce un angajat a fost depistat cu Covid

În Iaşi, în jur de 100 de elevi şi cinci profesori care ar fi trebui să revină la o școală din oraș au fost anunțați să stea acasă. Conducerea unităţii de învăţământ a aflat, luni seară, că un bărbat din personalul administrativ a fost depistat pozitiv cu COVID-19. A intrat în contact cu un coleg a cărui soție s-a îmbolnăvit.

Bărbatul care a fost depistat cu noul coronavirus are 48 de ani şi este angajat ca muncitor al Şcolii Gimnaziale "Titu Maiorescu", din oraş. Virusul pare să fi ajuns, în instituție, prin intermediul unui coleg a cărui soție are COVID-19. Femeia se află în izolare. La fel partenerul ei, care a apucat totuși să vină câteva zile la școală până au ajuns rezultatele testării.

Ana Mirela Ichim, director Scoala "Titu Maiorescu", Iaşi: "În cursul zilei de ieri au fost testaţi 9 angajați. Opt au ieşit negativ, dar unul pozitiv. Rezultatele au venit aseară, târziu".

Laviniu Lăcustă, lider sindicat USLIP Iaşi: "Au cerut ajutorul când au constatat că un coleg, angajat al şcolii, are soţia depistată pozitiv. Prin urmare, li s-a părut corect să fie testaţi pentru a vedea care e contextul epidemiologic. Din păcate avem un caz confirmat".

Analiza va fi repetată în cazul tuturor angajaților. Până atunci, în loc să se întoarcă în sălile de clasă, aproape o sută de elevi de clasa a opta au aflat că vor continua pregătirea la română şi la matematica online.

Ana Mirela Ichim, director Scoala "Titu Maiorescu", Iaşi: "Am luat măsura imediat, în cursul serii să anunţăm elevii şi părinţii de suspendarea cursurilor de pregătire pentru evaluarea naţională. A fost anunțat DSP şi ISJ şi acum lucrurile sunt în derulare, aşteptam ancheta epidemiologica şi măsurile impuse"

De frica infectării, în judeţul Cluj doar jumătate dintre elevi au venit la cursurile de pregătire.

Elev clasa a 8-a: "Sincer, la şcoală online unele chestii le înţelegeam mai puţin."

Eleve clasa a 8-a: "O generaţie ghinionistă din punctul ăsta de vedere."

Copiii spun că le-au lipsit mult şi colegii de clasă.

Andreea Gugu, elevă: Noi aşteptam ultimul clopoţel, ultima oră de drigentie. Bine o să ne vedem ochii, vorbim.

În acest an nu vor exista corijenți

Pentru unii, pandemia a însemnat un ajutor nesperat. Nu toţi au suficiente note, iar, după calculul mediilor, în acest an nu vor exista corijenţi.

Marina Olteanu, profesoara limba romană: "Când nu are notele în orar şi nefiind teza te gândeşti cum a participat online, să fie nişte dovezi"

Camelia Trandabur, dirigintă: "Am avut mulţi corijenţi semestrul trecut, dar au făcut un proiect, au promovat toţi".

Elevi: Ne-a pus Dumnezeu mana în cap cu mediile.

Acum, cei mici spera că şi examenele vor fi mai uşoare.

Elev: "De ce mi-e frică cel mai tare la bac? Sa nu iau coronavirusl Ca de luat Bac-ul pot să îl iau şi în toamna, pot să îl iau şi la anu'!" Reporter: Deci nu materiile sunt spaima ta?! " Elev: "Da' normal! Coronavirus, vă daţi seama!"

Pentru examene, şcolile trebuie să fie pregătite cu măşti de protecţie şi dezinfectanţi. Administratorul şcolii 149 din sectorul 3 al capitalei se plânge că nu a primit suficiente măşti de la primărie.

Evaluarea naţională începe pe 15 iunie, iar examenul de Bacalaureat, pe 22 iunie. Elevii cu probleme de sănătate vor avea o sesiune specială care va începe pe 29 iunie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult