Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Stresul afectează memoria. Cum rezolvăm perioadele de stres și de anxietate

Your browser doesn't support HTML5 video.

Stresul în cantitate mare, asociat vieţii profesionale ori familiale sau asociat perioadei pe care o trăim, afectează în primul rând memoria.

E posibil să uitaţi mai repede, deoarece circuitele din creier responsabile de memorie şi de emoţii se suprapun.

Cum se rezolvă anxietatea  

 

Rata de infectare - peste 15 la mie. Ori chiar peste 20 la mie.

Conf. Dr. Emilian Popovici, Societatea Romană de Epidemiologie: „Ne dăm sema ce se întâmplă acolo pentru că fiecare infectat confimat infectează la rândul lui opt persoan în medie, ceea ce inseman o progresie extrem de rapidă, cu consecinţele pe care le vedem la terapie intensivă şi în rata de decese în mod deosebit”.

Ne vaccinam şi avem riscuri mai mici să ne îmbolnăvim. Dar şi şanse să luptăm viguros în cazul infecţiei. Această atitudine contează inclusiv pentru sănătatea psihică. De ce până acum nu a existat?

Citește și
fatete
Vrei să-ți pui fațete dentare? Află totul despre ele

Dr. Eduard Motoescu, medic primar psihiatru: „Nu e o problemă de educaţie, ci o problemă de mentalitate. Ne asumăm prea repede rolul de victimă, chiar ne vedem în rolul acesta de victimă. Dacă suntem mai activi şi ne uităm în jurul nostru şi vedem că dacă au acţionat le este bine. Au lăut o decizie, au acţionat şi lucrurile sunt mai prietenoase”.

Contextul epidemiologic măreşte cazurile de anxietate.

Dr. Eduard Motoescu, medic primar psihiatru: „Anxietatea are gradele ei de tolerabilitate. Când e paroxistică, îşi dă seama că este într-o stare de boală. E bine să acționeze un pic înainte. E bine să acţionăm înainte ca această stare să atingă paroxismul. Când somnul nu e de calitate, când devenim mai nervoşi, mai anxioși per ansamblu, când nu mai avem un randament foarte bun în lucrurile care care le facem şi implică atenţia şi concentrarea, când disfuncţionalitatea nu trebuie să devină culminată, ci luăm atitudinet înainte, pentru a nu exporimenta această senzaţie de descomfort, care e covârşitoare”.

Perioadele cu stres ridicat afectează memoria. „Uit mai repede!” E primul semn că sunteţi în dezechilibru. Circuitele din creier responsabile de memorie şi de emoţii se suprapun cu cele care controlează răspunsul la stres.

În cazul copiilor, aceste manifestări sunt, de obicei, asociate cu rezultate slabe la şcoală. De aceea, cereţi ajutor specializat.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult