Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O româncă a descoperit o metodă prin care se poate prelungi prospețimea alimentelor, dar fără conservanți

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cum păstrăm produsele din carne proaspete mai multă vreme, în condiții optime? Cu ambalaje bio-degradabile, tratate cu extracte vegetale.

Vorbim azi despre cum prelungim prospețimea alimentelor, dar fără conservanți.

Cum se păstrează carnea proaspătă multă vreme și sigură microbiologic ne arată cercetătorul Elena Stoleru.

Cu compuși activi din plante condimentare, anti-oxidanți de fapt, integrați în ambalaj.

Elena Stoleru, cercetător, Institutului de Chimie Macromoleculară, Iași: ”Împiedică contaminarea cu microbi, acești compusi antimicrobioenre împiedică contaminarea alimentelor, pe de altă parte compușii antioxidanți vor prelungi prospețimea.”

Pentru această cercetare, Elena Stoleru a luat bursa pentru Femeile din Știință.

Citește și
doctor de bine
Studiile științifice despre alimente și sănătate se clasifică mai nou după numărul de stele

Carnea proaspătă, astfel ambalată, își menține proprietățile 14 zile. Fără conservați.

Ambalajele, dacă ajung în mediu, devin hrană pentru bacteriile din sol.

Elena Stoleru, cercetător, Institutului de Chimie Macromoleculară: ”Vorbim despre materiale biodegradabil pentru stații de compost. Acele ambalaje nu se ard, ca să scăpăm de ele în contact cu solul, microorganismele din sol vor folosi acest plastic ca hrană.”

Această cercetare, facută pentru produse din carne, dar și pentru prose lactate proaspete, înseamnă soluții sustenabile împotriva toxiinfecțiilor alimentare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult