Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Fructele şi legumele ne fac mai puternici imunitar. Fibrele din ele ajută sistemul respirator, digestiv și reduc inflamația

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ne bucurăm de vară şi de varietatea ei excepţională de vegetale. Fructele şi legumele ne fac mai puternici imunitar. Componente din caise, cireşe ori pepeni - determină producţia de factori imunitari.

Procesul contează la porţile de intrare în organismul uman - spre exemplu, în nas ori în cavitatea orală. Haideţi să ne facem cea mai diversă salată de fructe. Se bucură chiar celule imune!

Anticorpii numiţi imunoglobuline A sunt prima linie de apărare imunitară. Îi găsim în mucoase - mucoasa respiratorie ori mucoasa intestinală. În intestin, vor fi atacaţi de enzime puternice. Adică vor găsi un mediu extrem de agresiv. Şi totuşi: Prof univ. dr. Veronica Lazăr Facultatea de biologie: „Aceste imunoglobuline sunt mai rezistente enzimelor, la nivelul mucoasei intestinale sunt rezistente. Pot să recunoască agenţii infecţioşi, să îi cupleze, rezultă complexe imune care vor fi îndepărtate de curentul de mucus şi evacuate din organism.”

În intestin, virusurile ori bacteriile care intră odată cu alimentele sunt împiedicate astfel să se lipească de celule şi să determine o infecţie.

Imunoglobulina A secretorie reglează speciile de bacterii bune, prezente în mond normal în intestin.

Fibrele din salată de fructe ori din salată de legume vor crea astfel o apărare locală mai bună la nivelul aparatului respirator, la nivelul aparatului digestiv ori la nivelul aparatului urinar. În acelaşi timp, reduc inflamaţia din organim, fenomen benefic.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult