Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Doctor de bine | De ce este bine să consumăm fructe direct din pom

Your browser doesn't support HTML5 video.

Vine vara și ne bucurăm în curând de fructele de sezon. Noi vă recomandăm să fie în porții de maximum 300 de grame pe zi.

Fructele de sezon mâncate direct din pom sunt cel mai bun control imunitar, alături de soare.

Profesor universitar doctor Veronica Lazăr: „Informațiile din mediu le percepem prin simțuri, le transformăm în impulsurile electrice. În această formă le procesează creierul. Așa vedem, auzim ori mirosim.”

Mediul este plin, însă de informații chimice. Le găsim în aer, pe sol, pe alimente, pe alți oameni. Sistemul imunitar le reperează, le analizează și le gândește. Așa cum gândește sistemul nervos.

Prin contact direct, micro-organismele ne colonizează și formează așa numita micro-biotă. O comunitate care nu ne aparține, dar fără de care nu putem să trăim.

Citește și
ddb
Doctor de bine | Cum procedăm în cazul anxietății și a fricii?

Bacteriile bune rămân localizate în principal pe piele, în cavitățile corpului uman și, masiv, în intestinul gros.

Brândușa Petruțescu: „Colonizează mucoasa intestinală a copilului și asigură un echilibru al florei intestinale care îl protejează și de infecții digestive dar și de alergii și boli autoimune pentru că, deși par două direcții diferite, alergia și autoimunitatea au cauze comune.”

În fiecare perioadă, natura oferă exact alimentele de care avem nevoie. Ne aflăm în fața verii, așadar consumați fructele și legumele de sezon. Ideal ar fi direct din pom. Sunt utile inclusiv corcodușe sau dude, fructe care nu se comercializează.

Trigliceridele sunt grăsimile circulante din sânge, circulă libere toate noaptea. Abia spre dimineață, când ficatul își reia în mod normal activitatea, încep să fie transformate în energie, să circule libere prin sânge noaptea. Înseamnă boală cardio-vasculară, făcută cu masa de seară plină de fructe.

Bacteriile bune, pe care le avem în interior, sunt adaptate la hrană puțină, așa cum găseam când eram vânători-culegători. Excesul de mâncare le distruge. Excesul alimentar reduce speciile de bacterii anaerobe aflate în microbiota normală. Adică lovește direct sistemul imunitar.

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult