Cum să nu ne îngrășăm de sărbători. Sfaturi de la Mihaela Bilic
Your browser doesn't support HTML5 video.
Suntem în perioada sărbătorilor și preparatele culinare sunt la loc de cinste. Cum să facem să mâncăm din toate fără să ne alegem cu o indigestie? Iată câteva recomandări care fac diferența!
Spațiați și temporizați felurile de mâncare, puteți mânca din toate, însă nu tot la o singură masă! Consumați aperitivele dimineața, ciorba și sarmalele la prânz, iar friptura și cozonacul la masa de seară. Altă variantă ar fi să vă mulțumiți cu jumătate de porție, în felul acesta puteți gusta din mai multe preparate la aceeași masă, fără să depășiți bugetul de calorii.
Faceți pauze de 2-3 ore între mese, ieșiți la aer liber și să faceți puțină mișcare - preparatele culinare sunt mai gustoase atunci când ne este foame. Dacă ați programat un festin, în orele premergătoare consumați doar iaurt sau ciorbă, ca să păstrați loc pentru ospățul ce va urma. Piftia este și ea un fel dietetic de mâncare, care ține de foame cu puține calorii.
Preparatele din porc pentru aperitiv de tipul tobă, lebăr, caltaboș sau afumături sunt concentrate în gust, grăsime și calorii. Tăiați-le în felii subțiri, iar dacă țineți la siluetă mâncați-le cu legume, nu cu pâine!
La tochitură și cârnați secretul stă în gătit: preparați-le înăbușit în loc să le prăjiți în ulei! Prin încălzire o mare parte din grăsimea din carne se topește și rămâne în cratiță, deci produsul final e mai dietetic și mai ușor de digerat dacă a fost înăbușit.