Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum ne ajută fructele, legumele și cerealele integrale să avem o imunitate crescută

Your browser doesn't support HTML5 video.

Fructe, legume şi cereale integrale – toate ne ajută imunitatea. Duc la formarea unor anticorpi ce stau de strajă la porţile de intrare în organismul uman. Spre exemplu, în aparatul respirator. 

Prin urmare, nu lăsați să treacă nicio zi fără să consumați vegetale. Mai multe însă, vă spunem la "Doctor de bine".

Se numesc imunoglobuline A secretorii. Sunt anti-corpi. ÎI găsim în mucoase, adică în porţile de intrare în organismul uman.

Imunoglulinele A recunosc agenţii infecțioași. Se cuplează cu aceştia. Şi formează complexe. Sunt eliminate apoi de secreţii. Agenţii infecţioşi nu se mai pot lipi de celulele noastre.

Fenomenul se numeşte - excludere imună. Ne explică profesorul imunolog Veronica Lazăr.

Veronica Lazăr, Facultatea de biologie: ”S-a dovedit că persoanele care au deficient de imunglobuline A fac infecţii des, dar sunt şi mai susceptibile la alergii şi boli autoimmune”.

La naştere, bebeluşul primeşte imunoglobuline A secretorii prin laptele matern. La 30 de zile de viaţă, începe să şi le fabrice singur.

Și datorită acestor anti-corpi, natura ne spune să consumăm legume, fructe, plante condimentare, cartofi, cereale integrale.

Fibrele din legume, fructe, ierburi condimentare nu se digeră. Fermentează în intestin şi, prin procesul de fermentare, rezultă aşa numiţii acizi graşi. Sunt preluaţi de sânge. Odată ajunși în circulație, vor produce imunoglobulină A secretorie. Spre exemplu, apărarea din arborele respirator va fi mai bună.

De fapt, acizii graşi cu lanţ scurt sunt sursa de energie pentru celulele colonului. Şi îl protejează.

Pentru că au dimensiuni mici, trec în sânge şi aici stimulează producerea de imunoglobulină A secretorie.

Nu se opresc la producerea de anticorpi pentru porţile de intrare ale organismului uman. Adică pentru mucoasa respiratorie, mucoasa gastrică, mucoasa uro-genitală ori mucoasa oculară.

Tot organismul uman are nevoie de acizii graşi cu lanţ scurt.

Veronica Lazăr, Facultatea de biologie: ”Reduc inflamaţia sistemică orgsnisnului prin stimulare producerii de interlekukina 10, aninterlekukina anti-inflamator major”.

Fenomenul e important deoarece inflamaţia sistemică este terenul propice pentru toate bolile.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult