Ciupercile, cea mai bună sursă de proteine în post. Ingredientul-minune care le face atât de delicioase
Your browser doesn't support HTML5 video.
Aveți nevoie de argumente nutriționale? Ciupercile au multe fibre, minerale (potasiu, zinc, seleniu, fier) și toate vitaminele din grupul B. Spre deosebire de alte legume, ciupercile nu conțin fitați, deci fierul din compoziția lor se absoarbe eficient.
În ciuperci avem concentrația maximă de vitamine B de origine vegetală. 100g ciuperci acoperă 30-40% din DZR de vitamina B3 și B5.
Ce trebuie să știm despre ciuperci? Că se comportă ca un burete, absorb rapid apa sau uleiul în care sunt gătite.
Cât despre gătit, ideal este să le rumeniți fără ulei într-o tigaie bine încinsă, preț de câteva minute.
Au doar 10 calorii la 100 de grameNu prelungiți excesiv timpul de gătit, ciupercile pot fi consumate și crude, deci e de preferat să fie semi-gătite decât gătite excesiv și uscate.
Puneți sare peste ciuperci de la începutul gătitului, sarea are capacitatea să scoată apa dintr-un produs, prin urmare ciupercile vor pierde jumătate din cantitatea de apă din structura lor, iar gustul se va intensifica.
De ce ne plac așa mult ciupercile? Conțin acid glutamic, forma naturală a monoglutamatului de sodiu. Și când spunem glutamat, spunem al cincilea gust, adică delicios și irezistibil.
De consumat fără restricție de cantitate, mai ales că au doar 10 cal/100g.