Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Biopsia, procedura care sperie mulți pacienți. Dr. Alina Tomescu explică de ce este necesară

Your browser doesn't support HTML5 video.

Biopsia - un termen medical care îi sperie pe cei mai mulți dintre pacienți, pentru că se gândesc întotdeauna la cancer.

Atenție însă: dacă doctorul vă recomandă această analiză, nu înseamnă neapărat că aveți o boală foarte gravă.

Biopsia se face pentru a stabili un diagnostic precis și este o metodă extrem de utilă inclusiv pentru medicii gastroenterologi.

Care sunt afecțiunile aparatului digestiv și ce investigații sunt necesare pentru diagnosticarea lor, aflați pe stirileprotv.ro la emisiunea „Doctor de bine”, prezentată de Liliana Curea.

Dr. Alina Tomescu, medic specialist gastroenterologie Spitalul Universitar de Urgență București: „Recoltăm biopsii când suspicionăm o formațiune tumorală sau recoltăm biopsii când vrem să diagnosticăm o infecție cu helicobacter pilori, care este o afecțiune extrem de frecventă.”

Citește și
Mamografie
Mamografia digitală, investigația care poate depista cancerul de sân în stadii incipiente

Liliana Curea, corespondent PROTV: Dacă se face o biopsie nu înseamnă neapărat că persoana respectivă are un cancer, nu?

Dr. Alina Tomescu: „Nu. Noi facem biopsii inclusiv la acei pacienți cu boli autoimune intestinale pentru un diagnostic de certitudine. Știu că este o idee preconcepută că atunci când recoltezi biopsie lucrurile sunt scăpate de sub control. Nu, dimpotrivă. Recoltăm biopsii care se efectuează în siguranță, nu pun în pericol viața pacientului și sunt în avantajul pacientului. Nu doar recoltarea de biopsii. În specialitatea noastră este o rutină să recoltezi biopsii.”

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult