De ce trebuie să beți apă când simțiți nevoia de dulce
Your browser doesn't support HTML5 video.
Cei care nu beau apa suficient, din copilărie, sunt cei mai predispuşi, la vârsta adultă, să confunde senzaţia de foame cu cea de sete. De aceea, beţi pur şi simplu apa, fără senzaţia de sete. Veţi reduce cantitate de mâncare semnificativ, fără să simţiţi. Şi astfel va reeducati creierul să ceară apă. Nu dulciuri. Mai ales în condiţii de stres.
În plus, deshidratarea este ea însăşi un stres.
Creierul uman analizează permanent mediul exterior. Şi decide dacă o situaţie care merita o decizie va fi urmată de fugă sau de luptă. Şi prima şi a doua variantă e susţinută de hormonii de stres, adică hormonii prin care supravieţuim - adenalina, nor-adrenalina, cortisolul. Problema apare când vă ţineţi permanent în situaţia de decizie - luptă sau fugi - aşa apare stresul cronic. Îl puteţi simţi la serviciu de exemplu, în fiecare zi. În acest moment funcţionează la maximum sistemul nervos. Acesta acţionează toţi hormonii de stres produşi de suprarenale. În cazul stresului cronic nu vă doare nimic, dar vor apărea des infecţii virale. E un prim indicator al condiţiei în care vă aflaţi. Infecţiile virale vor fi urmat de infecţii bacteriene. Bacteriile devin mai reactive în condiţiile unui organism-gazda inundat de hormoni de stres. Deşi, culmea, nu au receptori pentru aceşti hormoni.
Rederulam întâmplările. Când vreţi dulciuri, beţi apă. Şi respiraţi adânc. Apoi constientizati-va starea de stres. Şi luaţi o cât de mică pauză. Nu va ajuta neapărat mintea, ci, în primul rând, extraordinar de complicatul sistem imunitar.