Apa potabila se ieftineste in Bucuresti. Ce au descoperit expertii care au analizat pretul stabilit de Apa Nova

Dată publicare: 16-12-2015 17:54
Dată actualizare: 19-12-2015 07:22


robinet la care curge apa calda FOTO SHUTTERSTOCK

Facturile de apa ale bucurestenilor vor fi ceva mai mici incepand de anul viitor.

Bucurestenii vor plati, de la 1 ianuarie, 4,77 lei pentru metrul cub de apa potabila consumat, fata de 5,15 lei cat este in prezent, reducerea de peste 5% fiind aprobata de Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice (ANRSC), a informat, miercuri, biroul de presa al Primariei Capitalei.

"Primarul general al Capitalei, Razvan Sava, a primit, miercuri, o informare din partea ANRSC, referitoare la ajustarea tarifara extraordinara pentru preturile si serviciile publice de alimentare cu apa si canalizare in Municipiul Bucuresti, potrivit careia se aplica o reducere de 5,56% pentru aceste servicii", se arata intr-un comunicat transmis miercuri AGERPRES.

Tariful apei potabile si al serviciilor de canalizare in Bucuresti sunt stabilite in functie de costurile de operare si investitiile realizate de concesionarul serviciului, compania Apa Nova.

O echipa de experti internationali a realizat, conform contractului de concesiune a serviciilor de apa, un audit al costurilor de operare ale Apa Nova. In raportul final al expertilor este precizat ca tariful practicat de Apa Nova pentru serviciile de apa potabila si canalizare este mai mare cu 5,56% fata de costurile de operare, motiv pentru care se impune o reducere a pretului cu procentul rezultat din audit.

"Este pentru prima data dupa multi ani cand pretul apei potabile si al canalizarii platit de bucuresteni scade semnificativ. Primaria Capitalei, prin directiile de specialitate, monitorizeaza atent modul de gestionare a serviciilor de apa in Bucuresti, pentru ca locuitorii Capitalei, agentii economici sa beneficieze de servicii de calitate si sa plateasca pretul corect", a declarat primarul general Razvan Sava.
 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO