Modifica setarile cookie
Toate categoriile

De ce nutriţioniştii ne recomandă să mâncăm pufuleţi. Cum ajută creierul

Your browser doesn't support HTML5 video.

O parte din creier, să îi spunem primitivă, ne cere să ronţăim mereu. Ceva bun, ceva gras, ceva dulce. E suficientă o secundă de mustrări de conştiinţă pentru a trece în zona de panică.

De câte ori nu v-aţi întrebat ce anume puteţi ronţăi pentru a asigura creierului combustibil, mai ales în timpul orelor lungi de muncă. ŞI, în acelaşi timp, să evitaţi problemele de greutate? Recomandarea noastră poate părea ciudată. Dar e documentată. Şi se referă la pufuleţii din copilărie.

Asta înseamnă că trebuie să mai facem şi compromisuri: să-i dăm creierului lucruri de ronţăit care să nu aibă impact asupra siluetei, explică nutritţionistul Mihaela Bilic.

Varianta ideală ar fi fructele oleaginoase. 100 de grame echivalează însă cu un prânz complet. Creierul are nevoie de volum mare, aşa că o variantă mai bună sunt pufuleţii. Au 450 de calorii la 100 de grame, faţă de 600 în cazul migdalelor, nucilor sau arahidelor. Iar o pungă mică are doar 85 de grame şi mulţumeşte şi creierul.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult