Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Zeci de țestoase, confiscate de Garda de Mediu din curtea unui restaurant chinezesc din Timișoara

Garda de Mediu Timiș a confiscat nu mai puțin de 28 de broaște ţestoase de apă din curtea unui restaurant chinezesc din Timișoara.

 

Țestoasele erau ținute în captivitate, spun inspectorii, iar proprietarii localului nu au putut prezenta documente pentru acestea, scrie Opinia Timișoarei.

”Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu- Comisariatul Judeţean Timiş, au efectuat un control privind ținerea în captivitate de broaște țestoase de apă (Emys orbicularis) în incinta unui restaurant din Timișoara. Cu această ocazie au fost identificate un numar de 28 de țestoase de apă (Emys orbicularis ) ținute în captivitate pentru care nu s-au putut prezenta documente de proveniența”, se arată într-o postare a Gărzii de Mediu Timiș. În urma controlului a fost dispusă măsura de a fi ținute în custodie până la predarea acestora spre centru abilitat pentru îngrijirea, verificarea stării de sănătate și eliberarea ulterioară a acestora și se vor aplica prevederile OUG 57/2007 privind Regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice, cu modificările și completările ulterioare. Predarea broaștelor țestoase s-a făcut în data de 06.11.2020 către reprezentanții Centrului de Salvare și Reabilitare a Animalelor Sălbatice Luana”, mai spune Garda de Mediu.

 

Citește și
Garda de Mediu a descoperit cine a otrăvit aerul din București. De vină ar fi și oamenii care se încălzesc
Cine a otrăvit aerul din București. Garda de Mediu a descoperit vinovatul

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult