Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Sora Gabrielei Firea este directorul de cabinet al Comisarului General al Gărzii de Mediu

Angelica Cobzaru, sora primarului Capitalei Gabriela Firea, este directorul de cabinet al Comisarului General al Gărzii de Mediu, Gabriela Dorojan, care a demisionat joi în urma unei discuții cu ministrul Mediului.

 

Potrivit Hotnews, care citează surse guvernamentale, acest lucru poate fi o explicație pentru faptul că, în mandatul Gabrielei Firea, Garda de Mediu nu a aplicat nicio amendă Primăriei București pentru depășirile privind calitatea mediului.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a anunţat, joi, pe pagina personală de Facebook, că va transmite Guvernului propunerea de încetare a calităţii de comisar general al Gărzii Naţionale de Mediu (GNM) a Gabrielei Dorojan.

Bucureștenii respiră un aer de două ori mai toxic decât limita europeană admisă. Adevărul a fost scos la iveală de măsurătorile recente, făcute de mai multe asociații, care au montat senzori în cele mai aglomerate zone ale Bucureștiului.

Citește și
Londra
Cum funcționează „Vinieta Oxigen” la Londra. Șoferii sunt vânați de mii de camere

Ministrul a adăugat că a solicitat Comisariatului Naţional al GNM Planul de acţiuni de monitorizare şi control pe care instituţia le-a dispus în perioada 2014 - 2019 pentru trei aglomerări urbane, respectiv Braşov, Bucureşti şi Iaşi.

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat luni că a luat măsuri privind îmbunătăţirea calităţii aerului în Capitală, dar consideră că nu se poate recupera în 36 de luni ce nu s-a făcut în zeci de ani, potrivit unui comunicat al Municipalităţii.

 

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult